Obrazovanje

Ove 4 aplikacije će osigurati vaš iPhone

Ove 4 aplikacije će osigurati vaš iPhone
Foto: Ilustracija | Ove 4 aplikacije će osigurati vaš iPhone
PR

iPhone i ostali uređaji s operativnim sistemom iOS postaju sve izloženiji hakerskim napadima. Zato smo pripremili listu od nekoliko najboljih aplikacija za iOS koje će vam pomoći u zaštiti podataka.

Best Phone Security Pro

Bilo da u telefonu imamo osjetljive poslovne podatke ili lične fotografije koje ne želimo da dijelimo, važno je da u svakom trenutku budemo sigurni da im niko neće pristupiti. Međutim, kada dođe do takvih pokušaja, može vam koristiti da znate ko je „počinitelj”.

Ukoliko neko ko niste vi pokušava da otključa vaš telefon ili ukuca pogrešnu šifru, automatski će se uključiti frontalna kamera i zabilježiće fotografiju počinioca.

Find my iPhone

Ova aplikacija je najbolji način da „daljinski” zaštitite svoje podatke na Apple uređajima. Jedino što vam je potrebno jeste još jedan uređaj, računar, Apple sat ili iPad, kako biste mogli da instalirate ovu aplikaciju i povežete je sa svojim telefonom.

U slučaju da izgubite vaš iPhone, dovoljno je da aktivirate program i na daljinu možete zaključati podatke, izbrisati ih, ili pristupiti lokaciji. S ovom aplikacijom takođe možete jednostavno da blokirate sve funkcionalnosti telefona kako nepoznata osoba ne bi mogla da im pristupi i zloupotrijebi ih.

mSecure Password Manager

Ukoliko vam se dešava da zaboravljate šifre ili koristite jednu istu lozinku za pristup svim profilima koje imate na internetu, onda je ovo prava aplikacija za vas. Ona ne samo da čuva sve lozinke koje osmislite, već ih i kreira umjesto vas.

Dovoljno je da jednom zapamti šta ste ukucali i svaki naredni put će se sama aktivirati prilikom pristupa nekoj od drugih aplikacija, naloga ili profila koje koristite. Ne samo što nećete morati da razmišljate o svojim lozinkama, već ćete biti obezbjeđeni i u slučaju da neko drugi pokuša da pristupi vašem telefonu.

Norton Mobile Security

Ovaj proizođač softvera je poznat po svom antivirusnom servisu za računare. Sada ovu aplikaciju možete da koristite i na svom Apple telefonu, kao i na ostalim uređajima kako biste zaštitili podatke i spriječili krađu i neovlašćen „upad”.

Ukoliko do njega dođe, automatski će se aktivirati alarm na telefonu. Tada uz pomoć GPS lokatora možete pronaći gdje se tačno nalazi vaš uređaj, a takođe ga možete i daljinski zaključati kako ne bi bio zloupotrebljen.

Sa ovim softverom jednostavno ne možete da pogriješite.

Osmislite svoju aplikaciju

iOS je sve popularniji na našim prostorima, pa je samim tim i posao programera za ovu platformu nešto čime se sve više ljudi bavi. Srećom, još uvijek ih nije dovoljno, pa i vi možete da se pridružite onima koji rade na novim servisima. Da biste zaista ušli u materiju i ovladali alatima neće vam biti dovoljno nekoliko mjeseci, koliko prosječne obuke traju. Zato uložite barem jednu godinu za usavršavanje i učenje pod vodstvom mentora.

Upišite obuku u domenu programiranja za iOS i počnite da programirate.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije