Obrazovanje

Pratite nas na Google news

Plenović: Desnica se udaljila od HDZ, a ne HDZ od desnice

Plenović: Desnica se udaljila od HDZ, a ne HDZ od desnice
Foto: Tanjug/AP | Plenović: Desnica se udaljila od HDZ, a ne HDZ od desnice
Tanjug

ZAGREB - Premijer i predsjednik vladajuće HDZ Andrej Plenković kaže da je ta stranka demokratska i da u njoj svako može dati svoj doprinos, a na konstataciju da joj desničari zamjeraju da se udaljila od njih, tvrdi da je upravo suprotno i da je riječ o zamjeni teza.

"Desnica se udaljila od nas, nemojmo mijenjati teze. Gdje je cijeli problem s desnicom - u jednoj kadrovskoj odluci. Znate li kojoj? Kad smo dobili ministarku kulture umjesto ministra kulture. Nema ideologije, to je izmišljena, nataložena priča", rekao je Plenković govoreći o stanju u HDZ uoči unutarstranačkih izbora koji treba da budu održani na proljeće.

U izjavi koju je prenijela zagrebačka N1 TV, ponovio je da HDZ u nazivu ima riječ "demokratska" koja podrazumijeva da svi članovi i članice mogu doprinijeti stranci.

"Ni na koji način neću potpasti pod sve naslove, teorije... vodim stranku na transparentan i, po meni, vrlo uspješan način", kazao je Plenković upitan da komentariše tekstove o mogućim konkurentima za mjesto predsjednika stranke.

Na pitanje da li vidi gradonačelnika Vukovara Ivana Penavu u vrhu stranke, Plenković kaže da će u vrhu biti oni koji dobiju povjerenje.

Na opasku da njegovi oponenti smatraju da stranku vodi u pogrešnom smjeru, Plenković odgovara kratko: "To je njihovo mišljenje."

Upitan da komentariše to što mu neki iz strane neće dati podršku i smatra li se zbog toga izdanim, kaže da on "nije baš tako osjetljiv na to".

Za ljude koji daju takve izjave kaže da treba sami da ih objašnjavaju.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Pronašli smo posao iz snova!

Marketing tim / 20.02.2020 15:19

Prošle godine svi ljubitelji spavanja imali su priliku da se prijave za posao iz snova. Pozvali smo ih da dođu u naše trgovine, spavaju na Dormeo madracu i jastuku i budu plaćeni za to! Kampanja čiji je cilj bio istaknuti važnost kvalitetnog sna, pokazala je izvanredan uspjeh – posao iz snova proveden je u 20 zemalja s nevjerovatnih 70 000 prijava. Zaposlili smo čak 52 spavalice širom Europe koje su uspješno obavile posao iz snova.

Ove godine ponavljamo ovaj sjajni oglas!

Zaradite 500 KM za 4 sata spavanja!

Nakon ogromnog uspjeha iz prethodne godine, Dormeo ® je odlučio ponovo objaviti oglas za posao iz snova. Ove godine tražimo spavalice koje žele spavati 4 sati i za to će im biti plaćeno 500 KM.

13. marta 2020. godine, organizujemo poseban događaj Dormeo ®  Dan Spavanja, povodom Svjetskog dana spavanja, kada će najkreativniji učesnici konkursa  spavati na odabranoj lokaciji u udobnosti Dormeo proizvoda. Pobjednik će pored plate od 500 KM dobiti i nezaboravno iskustvo te saznati šta je najvažnije za miran i kvalitetan san.

Konkurs za posao je otvoren do 06.03.2020. godine.

Ovom kampanjom Dormeo ® povodom Svjetskog dana spavanja želi podići svijest o važnosti kvalitetnog sna, te njegovom neprocjenjivom utjecaju na naše tijelo i um.  Također, kako bismo imali miran i kvalitetan san potrebno je osigurati najbolje okruženje za spavanje.  Tokom noći se opuštamo i regeneriramo, ali samo kada spavamo na pravim proizvodima koji pružaju optimalnu podršku i osjećaj udobnosti. Spavanje je posao, a sada može postati posao iz snova.

Prijavite se za posao iz snova na www.spavalica.ba

Što se događa kada spavate?

Mislite da vaše tijelo jednostavno ne radi ništa kada spavate, da ste potpuno neaktivni? Istina je da vaše tijelo i um obavljaju pravi posao dok spavate! Oni rade cijelu noć kako bi ostali uravnoteženi i zdravi - vaše misli i tjelesne funkcije usporavaju, ćelije vašeg mozga se odmaraju od dnevnih aktivnosti i vrijeme je za oporavak. Tokom dubokog sna vaše tijelo obnavlja mišiće, organe i ostale ćelije, jača vaš imunološki sistem, bori se protiv infekcija i još mnogo toga. S druge strane, nedostatak sna predstavlja brojne zdravstvene rizike, od simptoma depresije, visokog krvnog pritiska i migrene. Spavanje i zdravlje su usko povezani, a stručnjak za san, Dormeo ® želi edukovati što više ljudi o kvalitetnom snu i koliko je usko povezano sa našim zdravljem. Kada se kvalitet sna poboljša, poboljšava se i kvalitet života.

Postanite Dormeo ® spavalica

Dormeo ® je jedan od vodećih brendova i Dormeo proizvodi predstavljaju sinonim za kvalitetan san. Naš je cilj ponuditi kupcima sve što im je potrebno za poboljšanje kvalitete spavanja i života, od A do Zzz, a također ih edukovati o tome kako se njihovo zdravlje može promijeniti na bolje sa spavanjem. To je tako jednostavno. Dormeo je vaš stručnjak za san koji vam nudi da na jednom mjestu pronađete sve što vam je potrebno za mirne snove. Od odabira pravih letvica za krevet, do madraca ili nadmadraca koji se prilagođavaju svakoj osobi, pa sve do jastuka i prekrasnih posteljina koje će vašu spavaću sobu pretvariti u oazu elegancije po vašem ukusu.

Dormeo ® je vaš stručnjak za spavanje na jednom mjestu i potpuno rješenje za miran i kvalitetan san na koje možete računati.

Prijavite se za posao iz snova na www.spavalica.ba

Najčitanije