Obrazovanje

Počeli prijemni ispiti u Srpskoj

Počeli prijemni ispiti u Srpskoj
Foto: N.N. | Počeli prijemni ispiti u Srpskoj

BANJALUKA, ISTOČNO SARAJEVO - Na fakultetima banjalučkog i Univerziteta u Istočnom Sarajavu danas je počelo polaganje prijemnih ispita, koji se održavaju do petka 1. jula

Led su probili budući brucoši koji su konkurisali za pravo, ekonomiju, filozofiju, arhitekturu, mašinstvo, elektrotehniku, novinarstvo, politikologiju, srpski jezik, dok za buduće studente medicine prijemeni ispit počinje u 14 časova.

Budući studenti će preliminarne rezultate znati do 30. juna, dok će konačna rang lista sa primljenim kandidatima izaći 4. jula.

Za preostala mjesta na fakultetima biće organizovan još jedan upisni rok u septembru.

Kako su za "Nezavisne novine" kazali budući brucoši, jutros je kod njih prisutna velika trema, ali i uzbuđenje, jer u njihovim životima počinje još jedno novo poglavlje.

Jovana K. iz Kozarske Dubice završila je srednju Ekonomsku školu, a želi da upiše Fakultet političkih nauka, a kako kaže prijemni je spremila dobro jer želi da bude među onim prvim studentima koji su ostvarili pravo na budžet.

"Učila sam danima, spremala sve, nadam se da ću uspješno položiti i da ću ostvariti pravo na budžet", kazala je Maja.

Olja. S. iz Kneževa završila je Gimnaziju školu, a kako kaže došla je na upis na Filološkom fakultetu.

"Trema me sad već uhvatila, ali sigurna sam u svoje znanje i znam da ću sigurno da budem među primljenim studentima", kazala je Olja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije