Obrazovanje

Polaznici Konfucijevog instituta boravili na kampu u Kini

Polaznici Konfucijevog instituta boravili na kampu u Kini
Foto: Univerzitet u Banjaluci | Polaznici Konfucijevog instituta boravili na kampu u Kini
N.N.

BANJALUKA - Polaznici kurseva na Konfucijevom institutu Univerziteta u Banjaluci, boravili su od 12. do 23. jula na ljetnom kampu u Tjenđinu i Pekingu.

Organizatori kampa su Konfucijev institut Univerziteta u Banjaluci i Univerzitet za tehnologiju i obrazovanje u Tjenđinu koji je učesnicima obezbijedio smještaj, hranu i prevoz u Tjenđinu i Pekngu.

Dani provedeni na ljetnom kampu su se sastojali od časova kineskog jezika, kaligrafije i kineske kulture, obilazaka najznačajnijih mjesta u Tjenđinu i Pekingu, kao i završne ceremonije na kojoj su učestvovali i polaznici Konfucijevih instituta iz zemalja centralne i istočne Evrope.

Na ovaj način, 20 polaznika Konfucijevog instituta je dobilo priliku da usavrši jezik, i da iz prve ruke upoznaju studentski život u Kini, univerzitete i kampuse, kao i da posjete glavni grad Peking i jedan od najrazvijenijih gradova u Kini, Tjenđin.

Predstavnici Konfucijevog instituta su predstavljali Univerzitet u Banjaluci na smotri ljetnih kampova Konfucijevih instituta u organizaciji sjedišta Konfucijevih instituta Hanbana, saopšteno je iz Univerziteta u Banjaluci.

Tokom trajanja ove ljetnje škole, više od 1000 studenata i nastvnika iz tridesetjednog Konfucijevog instituta iz šesnaest zemalja Centralne i Istočne Evrope su se okupili na jednom mjestu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije