Obrazovanje

Pomoć učenicima i studentima da apliciraju na američke univerzitete

Pomoć učenicima i studentima da apliciraju na američke univerzitete
Foto: Ustupljena fotografija | Pomoć učenicima i studentima da apliciraju na američke univerzitete

BANJALUKA - Prijave za Competitive College Club, na kojem savjetnici pružaju pomoć učenicima i studentima da apliciraju na američke univerzitete, počela je u Banjaluci, Mostaru, Sarajevu i Tuzli i trajaće do 18. decembra.

Kako navode iz "Američkog kutka" Banjaluka, prijave su otvorene za učenike drugog i trećeg razreda četvorogodišnjih škola, te studente predzadnje godine ili sa master studija koji žele da upišu doktorat u SAD.

Dodaju da je potrebno da ispunjavaju dva uslova, odnosno da su državljani BiH i da imaju minimalno prosjek od 4,8 u srednjoj školi ili 8,00 na fakultetima.

"Članstvo u CCC traje preko 18 mjeseci, a prijaviti se mogu i zainteresovani koji nisu iz navedenih gradova, te postoji i opcija da se sastancima pristupi i online. Tokom tog perioda, učenici i studenti uče o procesu aplikacije - od terminologije koju američki univerziteti upotrebljavaju, važnih datuma, popunjavanja same aplikacije, pisanja eseja i apliciranja za vizu", saopštili su iz banjalučkog  "Američkog kutka".

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije