Obrazovanje

Potpisan sporazum o osnivanju naučnoistraživačke laboratorije

Potpisan sporazum o osnivanju naučnoistraživačke laboratorije
Foto: Srna | Potpisan sporazum o osnivanju naučnoistraživačke laboratorije

BANJALUKA - Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin i rektor Pekinškog univerziteta za međunarodne studije Đi Đinbao potpisali su danas u Banjaluci sporazum o osnivanju naučnoistraživačke laboratorije.

Gajanin je pojasnio da je sporazumom definisana razmjena nastavnika, studenata i saradnika, koja bi se mogla ostvariti naredne godine.

"Sigurni smo da će sporazum doprinijeti poboljšanju i unapređenju nastave, naročito na studijskom programu Sinologije na našem Filološkom fakultetu, ali i na katedri za srpski jezik koji se izučava na Pekinškom univerzitetu", rekao je Gajanin novinarima nakon potpisivanja.

On očekuje da ovaj sporazum bude podrška realizaciji zajedničkih projekata, koji se finansiraju iz međunarodnih fondova.

Šef Katedre za sinologiju na Filološkom fakultetu Univerziteta u Banjaluci LJiljana Stević navela je da se naučnoistraživačka laboratorija odnosi na projekte u srpskom i kineskom jeziku.

"Lingvisti sa obje strane će zajedno raditi na istraživačkim projektima u oblasti jezika, književnih djela, ali i kulture", rekla je Stevićeva.

Ona je rekla da postoji i veliko interesovanje u Republici Srpskoj za izučavanje kineskog jezika, ali i za izučavanjem srpskog jezika u Kini. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije