Obrazovanje

Potpisan ugovor o saradnji PMF-a i kompanije R-S Silicon

Potpisan ugovor o saradnji PMF-a i kompanije R-S Silicon
Foto: Jelena Đurđević | Potpisan ugovor o saradnji PMF-a i kompanije R-S Silicon

BANJALUKA - Goran Trbić, dekan Prirodno-matematičkog fakulteta u Banjaluci, i Đanmikel Folja, prokurista R-S Silicon d.o.o. Mrkonjić Grad, potpisali su dva sporazuma o međusobnoj saradnji u vrijednosti od preko 50.000 KM.

Milica Balaban, rukovodilac Studijskog programa hemije na PMF-u, rekla je da je prvi ugovor o izradi stručne studije na temu "Sveobuhvatno istraživanje mikrosilike" gdje će stručnjaci tog fakulteta raditi istraživanje jednog sporednog proizvoda ove kompanije, u vrijednost od 40.000 KM.

"Pored toga kompanija R-S Silicon d.o.o iz Mrkonjić Grada je poklonila opremu u vrijednosti od preko 12.000 KM. Riječ je o digestoru i dvije precizne analitičke vage", rekla je Balabanova.

Folja je rekao da od ove saradnje očekuju velike rezultate.

"Nadamo se da će rezultati biti pozitivni, i da će se proizvod koji nastane iz ovoga nastaviti proizvoditi ovdje i doprinjeti daljem razvoju", rekao je Folja.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je Nikola Minasi, ambasador Italije u BiH, koji smatra da će ovo dati veliku podršku mladima  u RS i BiH.

"Ovaj projekat omogućava nova radna mjesta trenutnim i budućim istraživačima na fakultetu istovremeno otvara nova radna mjesta u preduzeću R-S Silicon. Pokušaćemo sličnu saradnju ostvariti i sa drugim italijanskim preduzećima u BiH", rekao je Minasi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije