Obrazovanje

Predavanje prof. dr Slavice Golubović o uzrocima verbalnih i neverbalnih smetnji učenja

Predavanje prof. dr Slavice Golubović o uzrocima verbalnih i neverbalnih smetnji učenja
Foto: N.N. | Predavanje prof dr Slavice Golubović o uzrocima verbalnih i neverbalnih smetnji učenja

BANJALUKA - Na Nezavinsom univerzitetu Banjaluka danas je prof. dr Slavica Golubović, redovni profesor, master i doktorskih studija Univerziteta u Beogradu, Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju održala predavanje na temu "Mogući uzroci razvojnih poremećaja, verbalnih i neverbalnih smetnji učenja i specifičnih smetnji senzorne obrade".

Predavanje prof. Golubović sadrži do sada identifikovane, kao i moguće pretpostavljene, uzroke nastajanja razvojnih poremećaja i diferencijalnu dijagnozu verbalnih i neverbalnih smetnji učenja i specifičnih smetnji senzorne obrade informacija. 

"Poznato je da su ljudski kapaciteti u velikoj mjeri određeni naslijeđenim osobinama i uticajima iz okruženja tokom ranog razvoja. Ipak, urođeni nedostatak kapaciteta je nenadoknadiv. Zato treba obezbijediti da rani razvoj protekne na najbolji mogući način, kao i da se spriječe različiti štetni uticaji. Međutim, u tako komleksnom procesu, kao što je razvoj mozga, dolazi do pojave različitih razvojnih, neuroloških i psihijatrijskih poremećaja", zaključila je prof. dr Slavica Golubović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije