Obrazovanje

Prijem i priznanja za učenike generacije

Prijem i priznanja za učenike generacije
Foto: Zlatan Čekić | Prijem i priznanja za učenike generacije

SANSKI MOST - Načelnik općine Sanski Most Faris Hasanbegović organizovao je danas prijem za učenike generacije u sanskim osnovnim i srednjim školama, a radi se o učenicima koji su proteku školsku godinu u svojim školama završili s najvećim uspjehom.

Hasanbegović je istakao kako je ovo tradicionalni prijem, čestitao svima na ostvarenim uspjesima, te im poželio mnogo sreće tokom daljeg školovanja. "Na osnovu odluke Općinskog vijeća, i ove, kao i prethodnih godina, osigurana su sredstva iz budžeta za isplatu jednokratnih stipendija učenicima generacije. Ove godine ukupno je 11 učenika generacije, odnosno sedam iz osnovnih i četiri iz srednjih škola.

Prije svega za uspjeh su zaslužni učenici, ali vjerujem da tog uspjeha ne bi bilo bez njihovih vrijednih nastavnika i podrške roditelja", istakao je Hasanbegović. Prema njegovim riječima, zadatak lokalnih, ali i drugih vlasti je da za učenike osiguraju optimalne uslove za obrazovanje i odgoj.

Sanski Most je posljednjih godina, kao i druge lokalne zajednice u Unsko-sanskom kantonu, pogođen migracijama stanovništva, a to se odrazilo na drastično smanjenje broja učenika u školama.

"Mi se i pored svega nadamo kako će se neki od ovih učenika poslije daljeg školovanja vratiti u Sanski Most i u svome gradu graditi svoje živote i karijere", kazao je Hasanbegović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije