Obrazovanje

Prijem u Vladi RS snižava vladanje?

Prijem u Vladi RS snižava vladanje?
Foto: N.N. | Prijem u Vladi RS snižava vladanje?

BIJELJINA - Roditelji učenica ženske ekipe Osnovne škole "Sveti Sava" iz Bijeljine u malom fudbalu, koje su prisustvovale ovogodišnjem prijemu za učenike pobjednike republičkih takmičenja u Vladi RS, optužuju direktora škole da im je zabranio odlazak, a potom zaprijetio neopravdanim časovima i smanjenjem vladanja, dok on to kaže da nije istina.

Đorđe Mirković, direktor škole, rekao je za "Nezavisne" da zabrana i kažnjavanja nije bilo, te da je odjeljenski starješina taj koji opravdava časove, a ne direktor.

"Nastavnika fizičkog sam obavijestio da i pored dobre volje škola nema mogućnost da pošalje učenike na prijem jer bi troškovi iznosili 1.100 KM ", rekao je Mirković.

Kako kaže, profesor je na svoju ruku, ne pitajući nikog, oraganizovao odlazak za nekoliko učenica.

"Rekao sam da, ako ne mogu ići svi, ne bi trebalo da idu ni ostali. Niko im nije zabranio i rekao da će časovi biti neopravdani. Rekao sam samo da nije odobreno da idu samo te djevojčice jer nije moranje da se ide u toku radnog dana", istakao je Mirković.

Radosav Bobić, nastavnik fizičkog vaspitanja, kaže da je direktor rekao da škola nema novca da djecu odvede, te da je on obavijestio roditelje, koji su rekli da će voditi svoju djecu na prijem.

"Ali je direktor škole zabranio odlazak u Banjaluku za nekoliko učenica, što je nevjerovatno. Na prijemu su održni lijepi motivacioni govori djeci, ali su u petak dobili 'hladan tuš' kada su im razredne starješine saopštile da će im biti smanjeno vladanje", pojasnio je Bobić. Prema njegovim riječima, i njemu zbog odlaska na prijem prijeti disciplinski postupak jer nije održao nekoliko časova, iako ima još tri godine do penzije.

Rajko Jovanić, otac jedne od djevojčica, kazao je da takmičenje od početka od strane direktora škole nije bilo podržano.

Dodao je da, kada je u pitanju odlazak na prijem, direktor je prvo poslao obavještenje učenicima da oni nemaju sredstava da djecu šalju na taj prijem. "Nastavnik je predložio da vodi učenice bez obzira na to da li će roditelji učestvovati u troškovima ili neće. Kada su djeca otišla u Banjaluku, toga dana je u školi bio oglas da se učenicima zabranjuje odlazak na prijem", istakao je Jovanić.

Dodao je da, kada je njegova kćerka drugi dan otišla u školu, razredni starješina ju je obavijestio da će joj časovi biti neopravdani, što će značiti smanjenje vladanja.

"Nemam ništa ni protiv direktora škole ni škole, već samo protiv nekoga ko može da se usudi da ugrožava pravo djeteta", zaključio je Jovanić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije