Obrazovanje

Pripremni program u Srpskoj pred polazak u školu završilo 4.500 djece

Pripremni program u Srpskoj pred polazak u školu završilo 4.500 djece
Foto: Anadolija | Pripremni program u Srpskoj pred polazak u školu završilo 4.500 djece

BANJALUKA - Pripremni program pred polazak u školu u predškolskim ustanovama u Republici Srpskoj uspješno je prošlo 4.500 djece tokom tri mjeseca, konstatovano je danas na sastanku Natalije Trivić, ministrice prosvjete i kulture RS s direktorima javnih i privatnih predškolskih ustanova.

Natalija Trivić nakon sastanka u Administrativnom centru Vlade RS u Banjaluci izrazila je zadovoljstvo što se pozivu na sastanak odazvalo oko 70 direktora javnih i privatnih vrtića.

"Za razliku od ranije prakse kada smo to radili u februaru za narednu godinu ćemo u novembru definisati koliko ima djece za pripremni program, na koji način ćemo provoditi program i namjeravamo uključiti sve javne i privatne ustanove", istakla je Trivić i dodala da je ove godine za te namjene Vlada RS izdvojila oko 350.000, a organizacija "Save The Children" 50.000 KM.

Tokom sastanka predstavnicima vrtića prezentovan je program podrške u odnosu roditelja i vaspitača te ustanova i vaspitača koji će biti realizovan u saradnji s UNICEF-om te program koji se odnosi na inkluziju djece s poteškoćama u razvoju.

"Projekti s UNICEF-om uvijek daju doprinos. Nešto naučimo, nešto proširimo i svakako ostavi traga, kao što je bio i program 'Povećajmo mogućnosti djeci u godini pred polazak u školu'", rekla je Slađana Vladičić, direktorica predškolske ustanove u Foči.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije