Obrazovanje

Promovisana 84 doktora nauka na Univerzitetu u Banjaluci

Promovisana 84 doktora nauka na Univerzitetu u Banjaluci
Foto: N.N. | Promovisana 84 doktora nauka na Univerzitetu u Banjaluci

BANJALUKA - U okviru Dana Univerziteta u Banjaluci danas je održana svečana promocija 84 doktora nauka, koji su na fakultetima ovog univerziteta odbranili doktorske disertacije iz različitih naučnih oblasti.

"Ovo svjevrsni rekord doktora nauka koji su dobili tu titulu u toku godine", rekao je rektor banjalučkog Univerziteta Radoslav Gajanin.

Gajanin je istakao da je kvalitet doktorskih disertacija na banjalučkom Univerzitetu svake godine sve bolji i istakao da to potvrđuju i objave u raznim međunarodno priznatim časopisima.

On je naglasio da je Univerzitet u protekloj godini imao niz aktivnosti kako bi omogućio doktorantima da završe svoja istraživanja uspješnom odbranom doktorske disertacije do 30. septembra ove godine.

Dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Ranko Škrbić rekao je da Banjaluka i Republika Srpska dobijaju novi kadar, 84 doktora nauka iz svih oblasti koje će doprinijeti razvoju društva.

Škrbić je naveo da je danas promovisano ukupno 29 doktora medicinskih i biomedicinskih nauka.

"Ovo je do sada najveći broj promovisanih doktora medicinskih nauka", istakao je Škrbić i naglasio da je najvažnije to da je kvalitet njihovih radova na zavidnom nivou jer su objavljeni u relevantnim međunarodnim časopisim, što je znatno podiglo rejting Medicinskog fakulteta i Univerziteta u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije