Obrazovanje

Propisano uvođenje Svetosavske nagrade u Republici Srpskoj

Propisano uvođenje Svetosavske nagrade u Republici Srpskoj
Foto: N.N. | Propisano uvođenje Svetosavske nagrade u Republici Srpskoj

BANJALUKA - Prijedlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju propisano je uvođenje Svetosavske nagrada za najboljeg nastavnika i učitelja.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić istakla je da je jedna od novina izmijenjenog zakona i to da će supružnici i djeca poginulih boraca biti oslobođeni naknade za polaganje stručnih ispita.

Obrazlažući zakonsko rješenje u Narodnoj skupštini, Trivićeva je rekla da su u Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ostale ključne izmjene kao i u Nacrtu, kojima je predviđeno da će mala matura biti proslavljana u školskim objektima.

"Predviđeno je i da u okviru specijalnih škola za djecu sa poteškoćama u razvoju budu osnovani resursni stručni centri, da bi usluga bila dostupna što većem broju djece u Srpskoj", dodala je Trivićeva.

Ona je podsjetila da je Narodna skupština Republike Srpske u junu usvojila Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju sa zaključkom da bude obavljena javna rasprava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije