Obrazovanje

Protest prosvjetnih radika 8. maja

Protest prosvjetnih radika 8. maja
Foto: N.N. | Protest prosvjetnih radika 8. maja

SARAJEVO - Prosvjetni radnici u osnovnim i srednjim školama u Kantonu Sarajevo u utorak, 8. maja, održaće štrajk upozorenja i protestni skup pod motom "Tražimo obrazovanje po mjeri učenika i njegovog učitelja".

Prosvjetni radnici traže ukidanje viška birokratizacije, sprovođenje kurikularne reforme, potpuno zaustavljanje mjera štednje, nove pedagoške standarde i normative, ukidanje novčanih kazni zbog sitnih birokratskih grešaka, kao i potpuno poštovanje kolektivnih ugovora.

Protestni skup počinje u 12.00 časova kod Vječne vatre odakle će se prosvjetni radnici zaputiti pred zgradu Vlade Kantona Sarajevo gdje će ostati do 14.00 časova, prenose federalni mediji.

Predsjednik Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja Kantona Sarajevo Saudin Sivro rekao je da očekuju više od 2.000 učesnika, te da su izabrali termin koji će učenicima nanijeti najmanje štete.

Sivro je naveo da je stanje u osnovnim i srednjim školama veoma loše, te da se ovdje radi o borbi za bolje obrazovanje i bolji učenički standard.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije