Obrazovanje

Pratite nas na Google news

Puzigaća: Žalbe EU i UN zbog diskriminatorskog odnosa Hrvatske

Puzigaća: Žalbe EU i UN zbog diskriminatorskog odnosa Hrvatske
Foto: RTRS | Puzigaća: Žalbe EU i UN zbog diskriminatorskog odnosa Hrvatske
Srna

BANJALUKA - Udruženje radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske sa državljanstvom BiH podnijeće žalbe EU i UN zbog diskriminatorskog odnosa Hrvatske prema izbjeglim Srbima u ostvarivanju njihovih stečenih prava, izjavio je Srni predsjednik ovog udruženja Nikola Puzigaća.

Puzigaća je poručio da ovo udruženje neće odustati od ostvarivanja stečenih prava izbjeglih Srba u Hrvatskoj, koja se odnose na povrat stanova, imovine, radnih i penzionih prava.

On je podsjetio da hrvatske vlasti godinama na sve moguće načine nastoje da izbjegli Srbi u Hrvatskoj odustanu od potraživanja svoje imovine, 50.000 stanarskih prava koja su im bespravno oduzeta, penzija, radnih sporova i prava na privatizaciju državne imovine.

"Uvjereni smo da će novo rukovodstvo EU primorati Hrvatsku da izbjeglim Srbima vrati bespravno oduzeta stanarska prava, imovinu i da ih obešteti u pogledu neisplaćenih penzija i bespravnih otkaza u toj zemlji", zaključio je Puzigaća.

Udruženje radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske sa državljanstvom BiH podnijelo je ranije na desetine tužbi Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu protiv Hrvatske, a koje su odbačene. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije