Obrazovanje

Pratite nas na Google news

Rajčević: Data saglasnost za upotrebu onlajn platformi na fakultetima

Rajčević: Data saglasnost za upotrebu onlajn platformi na fakultetima
Foto: N.N. | Rajčević: Data saglasnost za upotrebu onlajn platformi na fakultetima
Srna

BANJALUKA - Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević izdao je instrukciju svim visokoškolskim ustanovama u Republici kojom daje saglasnost za upotrebu onlajn platformi na visokoškolskim ustanovama u skladu sa njihovim tehničkim mogućnostima.

"Dali smo saglasnost menadžmentima univerziteta, fakulteta i visokih škola u Republici Srpskoj da koriste ovakve platforme, ako ništa da za početak onlajn promovišu sve nastavne materijale koji su im na raspolaganju", rekao je Rajčević danas novinarima u Banjaluci.

On je dodao da je ovom instrukcijom obavezao akademsko osoblje da tokom perioda važenja naredbe o obustavi nastave, odnosno kriznog perioda koriste sva tehnološka sredstva da budu u komunikaciji sa studentima u smislu konsultacija koje su im potrebne u vezi savladavanja nastavnih planova i programa.

Rajčević je rekao još ne postoji mogućnost provođenja ispita onlajn platformom.

"Resorno ministarstvo aktivno podstiče upotrebu informacionih tehnologija u nastavnom procesu. Čak će i neka rješenja u novom zakonu o visokom obrazovanju i podzakonskih akata ići u pravcu što veće modernizacije nastavnih procesa na našim fakultetima i univerzitetima", istakao je Rajčević.

On je rekao da se i u ovakvim, kriznim situacijama mogu promovisati koristi od informaciono-komunikacione tehnologije u nastavnom procesu.

Rajčević je izrazio očekivanje da će kriza u vezi širenja korona virusa biti okončana u dogledno vrijeme, kako studenti u Republici Srpskoj neće morati da trpe u pogledu pomjeranja njihovih i obaveza akademskog osoblja.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije