Obrazovanje

Raspisan konkurs za dodjelu stipendija "Dr Milan Jelić"

Raspisan konkurs za dodjelu stipendija "Dr Milan Jelić"
Raspisan konkurs za dodjelu stipendija "Dr Milan Jelić"

Fond "Dr Milan Jelić" raspisao je danas konkurs za dodjelu stipendija studentima drugog i trećeg ciklusa studija na univerzitetima u Republici Srpskoj i univerzitetima u inostranstvu u akademskoj 2015/2016. godini, saopšteno je iz Ministarstva nauke i tehnologije Republike Srpske.

Studentima drugog ciklusa studija biće dodijeljeno sedam stipendija u iznosu od po 5.000 KM, a studentima trećeg ciklusa studija pet stipendija u iznosu od po 10.000 KM u skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima u budžetu Ministarstva nauke i tehnologije i Fonda "Dr Milan Jelić".

Na konkurs se mogu javiti studenti koji u dodiplomskim akademskim studijama nisu obnovili nijednu akademsku godinu, koji su u dodiplomskom studiju imali prosječnu ocjenu najmanje 9,5, odnosno 9.00 za studente dodiplomskog studija na univerzitetima rangiranim do 200. mjesta na Tompsonovoj ili Šangajskoj rang-listi, te da nemaju više od navršenih 28 godina života na dan objavljivanja javnog konkursa.

Konkurs ostaje otvoren 30 dana od dana objavljivanja.

Prijava na konkurs dostavlja se na propisanom obrazcu za prijavu koji je dostupan na internet stranici Fonda "Dr Milan Jelić" i Ministarstva nauke i tehnologije ili se može preuzeti u Fondu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije