Obrazovanje

Raspisan konkurs za upis studenata na Univerzitetu Istočno Sarajevo

Raspisan konkurs za upis studenata na Univerzitetu Istočno Sarajevo
Foto: N.N. | Raspisan konkurs za upis studenata na Univerzitetu Istočno Sarajevo

ISTOČNO SARAJEVO - Konkurs za upis studenata na prvu godinu prvog, drugog i trećeg ciklusa studija u akademskoj 2020/2021. godini na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu raspisan je danas, a prijavljivanje kandidata će trajati od 22. do 26. juna.

Polaganje prijemnog ispita obaviće se 1. i 2. jula, sa početkom u devet časova, saopšteno je iz Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Termin polaganja prijemnog ispita za studijski program Medicina na engleskom jeziku na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu biće naknadno objavljen u zavisnosti od epidemiološke situacije u zemlji iz koje studenti dolaze.

Objavljivanje rezultata konkursa je 6. jula do 14 časova.

Upis primljenih kandidata počinje 8. jula, a završava se 17. jula.

Drugi upisni rok organizovaće fakulteti/akademije koji u prvom roku ne upišu planirani broj studenata.

Prijavljivanje kandidata za drugi upisni rok počinje 31. avgusta, a završava 4. septembra.

Polaganje prijemnog ispita je 7. i 8. septembra sa početkom u devet časova na svim organizacionim jedinicama. Objavljivanje rezultata konkursa je do 9. septembra do 14 časova.

Upis primljenih kandidata počinje 14. septembra i traje do 18. septembra.

Konkurs za upis studenata na drugi i treći ciklus studija biće otvoren od 22. juna do 23. oktobra, do kada će kandidati moći predati prijave.

Polaganje prijemnog ispita na drugom ciklusu studija obaviće se 26. oktobra s početkom u devet časova, dok je objavljivanje rezultata konkursa 27. oktobra do 14 časova.

Upis primljenih kandidata počinje 28. oktobra i završava se 30. oktobra.

U saopštenju napominju da je osnovni uslov za upis na studijske programe prve godine prvog ciklusa studija završeno četvorogodišnje srednjoškolsko obrazovanje u Republici Srpskoj i BiH ili ekvivalentno obrazovanje u inostranstvu.

Kandidati koji konkurišu za upis polažu prijemni ispit ili ispit za provjeru sklonosti i sposobnosti.

Detaljnije informacije o uslovima upisa na sva tri ciklusa studija u akademskoj 2020/2021. godini zainteresoavni mogu da pogledaju u konkursu koji je dostupan na zvaničnoj stranici Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije