Obrazovanje

Rektor Gajanin gostujući profesor u Kini

Rektor Gajanin gostujući profesor u Kini
Foto: Srna | Rektor Gajanin gostujući profesor u Kini

​BANJALUKA - Rektor Univerziteta u Banjaluci profesor Radoslav Gajanin angažovan je danas kao gostujući profesor na Univerzitetu za medicinu i zdravstvene nauke u Šangaju, gdje je predstavio rad i istraživanje o temi "Kliničkopatološke karakteristike, načini liječenja i ishodi kod pacijenata sa karcinomom larinksa".

Svečana promocija, na kojoj je Gajanina u zvanje gostujućeg profesora promovisao rektor Univerziteta za medicinu i zdravstvene nauke u Šangaju profesor Vu Tao, obavljena je na Konferenciji o medicinskoj tehnologiji i opremi u Šangaju, saopšteno je iz banjalučkog Univerziteta.

Gajanin je predstavio rad i istraživanje na temu "Kliničkopatološke karakteristike, načini liječenja i ishodi kod pacijenata sa karcinomom larinksa", a predavanju su prisustvovali rektor Vu, prorektori, dekani, akademsko osoblje, studenti i predstavnici kineskih kompanija koje se bave medicinskom tehnologijom i opremom.

Konferencija o medicinskoj tehnologiji i opremi održava se treći put na Univerzitetu za medicinu i zdravstvene nauke u Šangaju i predstavlja priliku za predstavljanje novih medicinskih tehnologija i načina liječenja.

Delegacija Univerziteta za medicinu i zdravstvene nauke u Šangaju boravila je prošlog mjeseca na Univerzitetu u Banjaluci, kada je dogovoreno otvaranje Inovacionog centra za transfer biomedicinske tehnologije i opreme, prenosi "Srna".

Delegacija banjalučkog Univerziteta, u kojoj su i prorektor za ljudske i materijalne resurse Dalibor Kesić, šef Studijskog programa sinologije LJiljana Stević i asistent Anja Mudrenović, boravi u višednevnoj radnoj posjeti Kini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije