Obrazovanje

SNSD Banjaluka želi da se osnovcima uvede besplatna zdrava užina

SNSD Banjaluka želi da se osnovcima uvede besplatna zdrava užina
Foto: Pixabay | SNSD Banjaluka želi da se osnovcima uvede besplatna zdravu užinu

BANJALUKA - Gradski odbor SNSD-a Banjaluka predložiće na narednoj sjednici Skupštine grada inicijativu za uvođenje besplatne zdrave užine za osnovce od prvog do trećeg razreda koju bi finansirao grad.

Predsjednik Savjeta za porodicu, demografiju i društvena pitanja ovog odbora Ljiljana Berić Svjetlanović rekla je da je riječ o inicijativi za projekat zdrave ishrane.

"Za ovaj projekat trebalo bi izdvojiti oko 220.000 KM na mjesečnom nivou, jer prema podacima koje imamo prva tri razreda osnovnih škola u Banjaluci pohađa oko 5.500 mališana", rekla je Svjetlanovićeva, prenosi Srna.

Ona je izrazila nadu da će projekat dobiti podršku odbornika u Skupštini grada Banjaluka, jer bi značajno roditeljima rasteretilo budžet.

"Osim toga, u tom uzrastu je najvažnije djecu usmjeriti ka značaju da imaju zdrave navike u ishrani. A ako bude dovoljno kapaciteta, projekat bi mogao biti proširen i na učenike četvrtog i petog razreda", rekla je Svjetlanovićeva.

Predsjednik Savjeta za osnovno obrazovanje banjalučkog odbora SNSD-a Miroslav Popržen rekao je da bi jelovnike besplatne užine trebalo da osmisli nutricinista, te da u svim školama bude isti.

"Na ovaj način povećala bi se i bezbjednost naše djece, jer za vrijeme odmora ne bi morali ići u pekare i kioske prekoputa škole, nego bi imali obezbijeđenu besplatnu i zdravu užinu u školi", rekao je Popržen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije