Obrazovanje

SWOT potpisao saradnju sa Ekonomskim fakultetom

SWOT potpisao saradnju sa Ekonomskim fakultetom
Foto: N.N. | SWOT potpisao saradnju sa Ekonomskim fakultetom

​BANJALUKA - Udruženja ekonomista RS - SWOT i Ekonomski fakultet Univerziteta u Banjaluci su u prostorijama ovog fakulteta potpisali sporazum o saradnji.

Saša Grabovac, izvršni direktor SWOT-a, kaže da s Ekonomskim fakultetom već godinama imaju saradnju, ali da je sada dobila formalni okvir, te da će preciznije definisati zajedničke ciljeve.

"Jedna od prvih zajedničkih aktivnosti je i pokretanje časopisa 'Žurnal o savremenoj ekonomiji', a takođe nagrađujemo najbolje studente Ekonomskog fakulteta. Sada zajednički radimo na organizovanju 'Jahorina ekonomskog foruma', koji će biti održan 23. i 24. aprila", kazao je Grabovac i dodao da je najbolja studentkinja Ekonomskog fakulteta, pored nagrade koju joj je ovo udruženje uručilo, postala i 191. član Udruženja ekonomista RS - SWOT.

Saša Petković, prodekan za nastavu na Ekonomskom fakultetu, ističe da su u posljednje dvije godine uveli obaveznu stručnu praksu, koju studenti obavljaju u 44 privredna subjekta u RS.

"Sporazum će omogućiti da se u narednoj akademskoj godini obavezna studentska praksa, u sastavu dva nastavna plana i programa, obavlja i od treće godine studija, a u akademskoj 2020/2021. i od druge godine studija. Takođe, uvodimo i princip dualnog obrazovanja", rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije