Obrazovanje

Pratite nas na Google news

Sara Rogić i Nataša Bauk pobjednice takmičenja turističkih tehničara

Sara Rogić i Nataša Bauk pobjednice takmičenja turističkih tehničara
Foto: N.N. | Sara Rogić i Nataša Bauk pobjednice takmičenja turističkih tehničara
Nemanja Vukojević

U Ugostiteljsko-trgovinsko-turističkoj školi danas je održano takmičenje učenika turističkih tehničara ove škole, u kojem su među 10 ekipa pobjedu odnijele učenice prvog razreda Sara Rogić i Nataša Bauk.

Njih dvije su se u restoranu ove škole predstavile temom zdravstveno-rekreativnog turizma u Sloveniji i Termama Čatež.

Sara Rogić je rekla da im je ova tema bila veoma zanimljiva te da su u sklopu svoje teme predstavile i ostrva Bled i Bohinj.

"Bile smo uvjerene da smo dobro spremile ovaj rad, ali nismo očekivale da ćemo pobijediti i zaista smo iznenađene i presrećne. Predstavile smo ovu temu kao ugodno mjesto za porodični boravak i jezera kao predivan odabir za rekreaciju i izlete", kazala je Sara.

Nataša Bauk je istakla da su ovu temu pripremale nekoliko dana i da je bilo potrebno mnogo istraživati kako bi prikupile sve podatke i uklopile sve u jednu cjelinu.

"Zaista smo iznenađene i presrećne što smo pobijedile. Zadovoljne smo kako smo pripremile rad, tako da je ovo velika satisfakcija da još više učimo i radimo. Moramo pohvaliti i našu razrednicu Tanju Šikman koja nam je bila velika motivacija u radu", naglasila je Nataša.

Tanja Šikman, organizator takmičenja i profesorica turističke grupe predmeta u ovoj školi, rekla je da je ovo takmičenje tradicija koja se održava već 15 godina.

"Nastojimo da kroz ovakva takmičenja prepoznamo učeničku kreativnost, znanja i vještine, te da se oni što više oslobode straha od javnog nastupa. Često ih vodimo i na međunarodna takmičenja, a školsko takmičenje je osnova za prepoznavanje talentovanih učenika kako bi se takmičili na višem nivou", pojasnila je Šikmanova.

Prema njenim riječima, ova škola kao stručna škola nastoji da učenike pripremi za buduća zanimanja, bilo da im izbor bude turistički vodič, u turističkim agencijama, u hotelima ili nešto drugo.

"Ove godine smo slušali o temama zdravstveno-rekreativnog turizma. Učenici su imali priliku da biraju destinacije u našoj zemlji ili inostranstvu. Proširili su svoja znanja iz geografije, istorije, turizma i stranih jezika, što je bitno za njihovo zanimanje", rekla je Šikmanova.

Drugo mjesto su osvojili Marko Sikimić i Jelena Podgorac temom "Italija", a treće Ilija Baroš i Danilo Borić temom "Krim".

Predstavila se i ekipa škole koja je pobijedila na Međunarodnom takmičenju ugostiteljsko-turističkih škola u Poreču "Gatus".

Na ovom međunarodnom takmičenju su  učestvovali učenici iz šest zemalja jugoistočne Evrope.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije