Obrazovanje

Sberbank a.d. Banjaluka ulaže u studente Ekonomskog fakulteta

Sberbank a.d. Banjaluka ulaže u studente Ekonomskog fakulteta
Foto: Ilustracija | Sberbank a.d. Banjaluka ulaže u studente Ekonomskog fakulteta

BANJALUKA - Sberbank a.d. Banjaluka je pokrenula program stručnog osposobljavanja i usavršavanja za apsolvente koji su pri kraju studija i studente koji su tek završili studije Ekonomskog fakultet u Banjaluci.

Rada Radišić, rukovodilac Službe ljudski resursi, Sberbank a.d. Banja Luka je ovim povodom izjavila: "Završetak studija, potraga za poslom i preuzimanje odgovornosti za vlastitu budućnost, egzistenciju i samostalno odlučivanje je faza u kojoj se najviše nalaze mladi ljudi koji upravo završavaju ili su završili studije. Želeći da podržimo mlade ljude, njihov razvoj nakon fakulteta i odgovornosti koje preuzimaju sa narednim životnim uspjesima i izazovima Sberbank a.d. Banjaluka je u saradnji sa Ekonomskim fakultetom iz Banjaluke omogućila studentima Ekonomskog fakulteta da steknu iskustvo u procesu zapošljavanja, a nakon toga i teorijsko i praktično iskustvo u bankarstvu. Nakon završenog perioda stručnog osposobljavanja i usavršavanja od tri mjeseca kandidati, koji pokažu najbolje rezultate u periodu angažovanja će dobiti ponudu za posao i mogućnost daljeg razvoja i građenja karijere u Sberbank a.d. Banjaluka."

Ona dalje naglašava da je potrebno da studenti ispunjavaju određene kriterijume kako bi mogli da se prijave na program, a najvažniji je da imaju status apsolventa Ekonomskog fakulteta sa jednim ispitom do završetka studija ili su završili Ekonomski fakultet u proteklih šest mjeseci.

Sberbank a.d. Banjaluka u okviru ovog programa upoznaje studente sa bankom i bankarskim poslovanjem, pogotovo u pogledu digitalnih proizvoda i usluga, te osposobljava studente u pogledu komunikacionih i prodajnih vještina.

Više informacija o navedenom programu je moguće pronaći na zvaničnoj stranici www.sberbankbl.ba a prijavu sa biografijom je potrebno poslati na mejl adresu [email protected]

Dodatne informacije:

O Sberbank Rusija

Sberbank Rusija je najveća banka u Rusiji i vodeća svjetska finansijska institucija. Sberbank upravlja skoro trećinom ukupne aktive ruskog bankarskog sektora, ona je ključni finansijski pokretač nacionalne ekonomije i najveći depozitar u Rusiji. Centralna banka Ruske Federacija je osnivač i glavni akcionar Sberbank, u čijem je vlasništvu 50% ukupnog akcionarskog kapitala, a ostale akcije su u vlasništvu sitnih akcionara. Sberbank ima više od 135 miliona klijenata fizičkih lica i 1 milion klijenata pravnih lica u 20 zemalja. Sberbank ima najveću distributivnu mrežu u Rusiji s više od 15.000 filijala, te međunarodne poslovne operacije uključujući Zajednicu nezavisnih država, srednju i istočnu Evropu, Veliku Britaniju, Tursku i druge zemlje.

Službena internet stranica: www.sberbank.ru

O Sberbank Europe, Austrija

Sberbank Europe grupacija (Sberbank Europe AG), sa sjedištem u Beču, Austrija je grupacija čiji je vlasnik sa 100% Sberbank Rusija. Sberbank Europe grupacija je prisutna na  osam tržišta srednje i istočne Evrope (CEE): Austrija, Bosna i Hercegovina (Sarajevo i Banja Luka), Češka Republika, Mađarska, Slovenija, Hrvatska, Srbija i Njemačka. Banka posluje sa ukupno 190 filijale i zapošljava 4.000 radnika.

Službena internet stranica: www.sberbank.at

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije