Obrazovanje

Škole će dobiti 600 laptopa

Škole će dobiti 600 laptopa
Foto: Zlatan Čekić | Škole će dobiti 600 laptopa

BIHAĆ - Kako bi se omogućio nastavak digitalizacije obrazovnog sistema na području Unsko-sanskog kantona, Vlada USK će za potrebe ovdašnjih obrazovnih ustanova osigurati 600 prenosnih računara, a o tome je juče potpisan i ugovor.

Ovo je potvrdio Almin Hopovac, resorni ministar obrazovanja, istakavši kako će u ove svrhe biti utrošeno 900.000 maraka. Prema njegovim riječima, cilj je da svaka učionica ima po jedan laptop.

"Ovo je važan projekat za nas, jer moramo odgovoriti izazovima modernog doba. Bez ovakve opreme to jednostavno nije moguće, a namjeravamo da i u budućem periodu nastavimo s ovakvim koracima i pojačamo internetsku konekciju u svim školama", istakao je Hopovac.

Prema njegovim riječima, već su okončane tenderske procedure, izabran dobavljač te se očekuje isporuka računara u narednih mjesec dana.

"U proteklom periodu u našem obrazovanju zaživio je projekat elektronskog dnevnika i bili smo prvi kanton u Federaciji BiH koji je započeo s ovom metodom elektronskog praćenja i izvještavanja roditelja o prisustvu u školi, pokazanom znanju, vladanju i uspjehu njihove djece na nastavi", kazao je Hopovac i dodao kako su iskustva veoma pozitivna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije