Obrazovanje

Sporazum o saradnji privatnih visokoškolskih ustanova

Sporazum o saradnji privatnih visokoškolskih ustanova
Sporazum o saradnji privatnih visokoškolskih ustanova

BANJALUKA - Predstavnici privatnih visokoškolskih ustanova iz Republike Srpske potpisali su danas u Banjaluci Sporazum o akademskoj, naučnoj i poslovno-tehničkoj saradnji, kojim se osniva Udruženje privatnih visokoškolskih ustanova Republike Srpske.

Udruženje će djelovati prema nadležnim organima sa ciljem promovisanja univerzalnih akademskih vrijednosti, zaštite zajedničkih interesa, te zakonom garantovane ravnopravnosti i jednakog tretmana visokoškolskih ustanova u Republici Srpskoj.

Prioritet potpisnika biće unapređenje kvaliteta obrazovnog procesa radi obezbjeđenja obrazovanje studenata u skladu sa zahtjevima novih tehnologija i evropskih standarda, navedeno je u Sporazumu.

Specifični ciljevi ovog sporazuma odnose se na sprečavanje realizacije odredaba Prijedloga strategije razvoja obrazovanja Republike Srpske za period  2016-2021. godine koji se odnose na zabranu izvođenja studijskih programa za medicinska, pravna i pedagoška zanimanja na privatnim visokoškolskim ustanovama.

Rektor Univerziteta za poslovne studije Banjaluka Radovan Klincov rekao je da će sljedeći korak biti stvaranje unije studenata privatnih visokoškolskih ustanova.

Za predsjedavajućeg Udruženja izabran je rektor Nezavisnog univerziteta Žarko Pavić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije