Obrazovanje

Stanivuković i grupa studenata protestvovali ispred SC "Nikola Tesla"

Stanivuković i grupa studenata protestvovali ispred SC "Nikola Tesla"
Foto: Jelena Đurđević | Stanivuković i grupa studenata protestvovali ispred SC "Nikola Tesla"

BANJALUKA - Zbog kašnjenja useljavanja studenata u drugi paviljon SC "Nikola Tesla" grupa studenata okupila se danas ispred doma, predvođena Draškom Stanivuković, novoizabranim poslanikom PDP-a u NS RS.

Stanivuković je naglasio da traži da se ispune zahtjevi studenata, odnosno da useljavanje studenata krene u petak, kao i da budu refundirani troškovi studentima.

"Studenti su zbog nemogućnosti useljavanja u dom morali trošiti mnogo više novca da plate privatni smještaj", kazao je Stanivuković.

Dragoslav Topic v.d.  direktor SC "Nikola Tesla" potvrdio je za "Nezavisne" da se useljavanje studenata očekuje već sutra.

Već radnije je potvrđeno da će drugi paviljon banjalučkog Studentskog centra "Nikola Tesla" do kraja sedmice biti na raspolaganju studentima.

Objekat, koji je uništen u nevremenu prošle godine, u potpunosti je renoviran. Odmah po dobijanju upotrebne dozvole počeće popunjavanje soba, u kojima je studentima na raspolaganju 350 ležajeva. Iako su radovi završeni, njihovom dinamikom nisu zadovoljni ni studenti niti uprava Centra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije