Obrazovanje

Pratite nas na Google news

Studenti na praksi u Gradskoj upravi Bijeljine

Studenti na praksi u Gradskoj upravi Bijeljine
Foto: Grad Bijeljina | Studenti na praksi u Gradskoj upravi Bijeljine
N.N.

BIJELJINA - Petnaest studenata Fakulteta poslovne ekonomije, Pravnog i Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu (UIS) danas je počelo praksu u Gradskoj upravi Grada Bijeljina, gdje će se do 21. avgusta upoznati sa radom Kabineta Gradonačelnika i Skupštine Grada, kao i sa funkcionisanjem odjeljenja u Gradskoj kući.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić zahvalio je dekanima fakulteta UIS-a na dugogodišnjoj saradnji na različitim projektima i istakao da je jedan od ciljeva programa prakse da studenti iznesu prijedloge o unapređenju rada u Gradskoj upravi.

"Oni će tokom prakse steći određena znanja, ali važno nam je da dobijemo povratnu informaciju – kako vide rad Gradske uprave u budućnosti. Grad Bijeljina nastavlja da unapređuje uslove za rad visokoškolskih ustanova, u narednom periodu biće izgrađen savremen studentski centar pored sadašnje zgrade Centra za visoko obrazovanje, a s druge strane, postoje ideje da određeni odsjeci Elektrotehničkog i Medicinskog fakulteta budu otvoreni u našem gradu", istakao je Mićić.

Dekan Pravnog fakulteta UIS-a Goran Marković kaže da ovaj fakultet do sada nije imao priliku da organizuje praksu u saradnji sa nekom od jedinica lokalne samouprave i da se nada da će Grad Bijeljina prepoznati mlade, vrijedne i obrazovane studente.

"Pravni fakultet već nekoliko godina organizuje praksu u osnovnim sudovima u Bijeljini i Sokocu, zatim u Pravobranilaštvu BiH i Pravobranilaštvu Republike Srpske, advokatskim kancelarijama i Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove. Sada će imati priliku da upoznaju funkcionisanje Gradske uprave i da obogate dosadašnje stečeno znanje", naglasio je Marković.

Katarina Pavlović student je treće godine Fakulteta poslovne ekonomije, a prosjek njenih ocjena u indeksu je 9,96.

"Hvala svima koji su nam dali priliku da obavimo praksu u Gradskoj upravi. Na fakultetima dobijamo teorijska znanja, a sada ćemo moći da se upoznamo sa javnim sektorom i pravim poslovnim okruženjem", navela je Pavlovićeva.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije