Obrazovanje

Pratite nas na Google news

Studenti ne odustaju od protesta 20. marta?

Studenti ne odustaju od protesta 20. marta?
Studenti ne odustaju od protesta 20. marta?
N.N.

FOČA - Unija studenata Republike Srpske ne odustaje od protesta najavljenih za 20. mart u Foči ukoliko se ne ispune njihovi zahtjevi koji se tiču studenskog smještaja.

Smjena direktora Studentskog centra Pale jedan je od zahtjeva sudenata, jer njega smatraju odgovornim za katastrofalno stanje u studentskim domovima: Koran, Kalovita Brda, Stambulčić i Foča. Sljedeći zahtjev,koji je upućen Resornom ministarstvuje useljenje u nove studentske domove u Palama i Foči.

"Mi smo poslali zahtjeve, a u slučaju da oni ne budu ispunjeni, 20. marta organizovaćemo masovna okupljanja u Foči", kaže Milan Milišić, predsjednik Unije studenata Republike Srpske.

O smjeni direktora Studentskog centra Pale resorni ministar se nije izjasnio.

"U domu u Foči, koji je samo za djevojke, smješteno je njih 110. One dijele sedam ve-ce šolja, pet tuš kabina i jednu veš mašinu. Dom prokišnjava", ističe Rajko Pavlović, predsjednik Skupštine studenata Medicinskog fakulteta u Foči.

Studenti banjalučkog Univerziteta očekuju da se što prije renoviraju 1. i 2. paviljon Studentskog centra, a obećano im je i da će do ljeta useliti u novoizgrađeni 4. paviljon. Iako imaju nešto povoljnije uslove smještaja podržavaju kolege iz Istočnog Sarajeva. "Smatramo da imamo bolje uslove, ali podržavamo kolege iz Istočnog Sarajeva", ističe Ljubiša Karlica, predsjednik Skupštine studenata Studentskog centra `Nikola Tesla` iz Banjaluke.

Da li će Ministarstvo prosvjete ispuniti zahtjeve studenata, znaće se u narednim danima. Ako ne izađu u suret budućim akademskim građanima Republike Srpske, studenti najavljuju masovne proteste 20. marta u Foči.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

Marketing tim / 06.07.2020 11:58

Baby Centar je jedinstven projekat pokrenut 2009 godine gdje je prateći svjetske trendove kreiran jedinstven prodajno-edukativni centar u Banjaluci, Sarajevu i Tuzli. Baby Centar nudi sve na jednom mjestu što je potrebno za trudnice, dojilje i djecu do školskog uzrasta.

N.N. | Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

"Naša misija je da budemo najbolji prijatelji mališanima, ali prije svega roditeljima koji imaju jako 'težak posao'. Biti roditelj jedan je od najzahtjevnijih i najtežih poslova, što znači znači ići putem koji je pun iznenađenja i novih izazova. Želimo da upravo mi u Baby Centru budemo ona desna ruka, koja uvijek treba, jer roditelji ne mogu sve sami. Mi smo tu da damo savjet, da pomognemo, da dijelimo lijepe trenutke i zajedno dijelimo emocije u skladu sa našim sloganom – Sve što je potrebno za Vaše dijete", poručuju iz Baby Centra.

Osluškujući roditelje i njihove potrebe u Baby Centru svakodnevno uvode novitete, edukuju osoblje, te prate trendove. Još na samom početku mnogobrojni svjetski partneri prepoznali su kvalitet Baby Centra tako da u njihovom asortimanu možete pronaći proizvode vodećih svjetskih brendova kao što su STOKKE, Philips AVENT, CAM, FreeON, BeSafe, Ergobaby, Cybex, Lego, Globo, Maclaren, TinyLove, Smart Trike, BabyBjorn, Matell, OK baby, te proizvode mnogih drugih prizvođača.

Baby Centar  je za svoje kupce pripremio posebna sniženja na odabrane modele tricikla, romobila, auta na akumulator, autosjedalica i kišobran kolica brandova CYBEX, CAM I FreeON. Sniženje traje do 12.jula 2020 godine.

Baby Centar u Banjaluci možete pronaći u robnoj kući Boska, Trg Krajine 2 na  prvom spratu, gdje će vas nasmijano i edukovano osoblje uvijek rado dočekati. Ne zaboravite više informacija možete dobiti putem kontakt telefona 051 32 11 40 ili 080 02 02 45, te putem Facebook i Instagram stranice.

Najčitanije