Obrazovanje

Studenti traže izvinjenje profesora Nikole Mojevića

Studenti traže izvinjenje profesora Nikole Mojevića
Foto: Ilustracija | Studenti traže izvinjenje profesora Nikole Mojevića

BANJALUKA - Studentski parlament Univerziteta u Banjaluci u javnom pismu zatražio je izvinjenje od profesora Nikole Mojevića zbog, kako kažu, uvreda koje im je nanio, te određene sankcije za Univerzitet koji ništa nije preduzeo kako bi zaštitio studente.

"Tražimo od resornog ministarstva da postupi u skladu sa zakonskim rješenjima iz Zakona o visokom obrazovanju i studentskom organizovanju, te pozovu na odgovornost Univerzitet u Banjaluci, koji se svojim ćutanjem i ignorisanjem očigledno još jednom pozicionirao na stranu profesora protiv studenata", kazao je Željko Sladojević, predsjednik Studentskog parlamenta.

Čitava priča vuče korijene još od sjednice Senata Univerziteta, održane 29. juna, prilikom rasprave o slučaju "Afera plagijat - slučaj Čokorilo i Zuber", kada je u svojoj diskusiji prof. dr Nikola Mojović optužio studente i studentske predstavnike za nanošenje štete Univerzitetu, kako je rekao, zbog javnog ukazivanja na probleme seksualnog zlostavljanja, korupcije i drugih afera koje s vremena na vrijeme potresaju Univerzitet. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije