Obrazovanje

Studenti traže smjenu rektora UIS

Studenti traže smjenu rektora UIS
Studenti traže smjenu rektora UIS

ISTOČNO SARAJEVO - Unija studenata Republike Srpske zatražila je od Senata Univerziteta u Istočnom Sarajevu smjenu rektora Radoslava Grujića zbog katastrofalno loših rezultata upisa na Univerzitet koji će neminovno u budućnosti "dovesti do urušavanja, a u konačnici i gašenja" ove obrazovne ustanove.

Iz Unije studenata Republike Srpske posebno apeluju da ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević reaguje na novonastalu situaciju i pokrene aktivnosti radi njenog rješavanja, a posebno u domenu zaštite javnih univerziteta u odnosu na privatne i donošenje novih akata u oblastima visokog obrazovanja.

U saopštenju koje je potpisao predsjednik Unije studenata Republike Srpske Milan Milišić ističe se da će Unija studenata u narednom periodu preduzeti niz aktivnosti ka preispitivanju odgovornosti za novonastalu situaciju.

Studenti pozivaju članove akademske zajednice da ih podrže, posebno one koji su određenim dijelom i sami odgovorni za nastalu situaciju.

Grujić je izjavio Srni da nije upoznat sa ovim saopštenjem i zahtjevom Unije studenata, dodajući da je mnogo drugih koji su uključeni u upis i da je to najmanje posao rektora.

"Pokažite mi univerzitet u Republici Srpskoj koji se može pohvaliti upisom u ovom roku", istakao je Grujić i zapitao da li njegovu smjenu traže "oni studenti koji su napustili Senat koji je raspravljao o upisu".

On je istakao da studenti ne govore da su riješena nerješiva pitanja studentskih domova Pale i Foča koji bi studentskim centrima trebalo da budu predati narednih dana. Prema njegovim riječima, u četvrtak će biti obavljen tehnički prijem studentskog doma u Foči.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije