Obrazovanje

Studentima prava omogućena praksa u Ministarstvu za evropske integracije

Studentima prava omogućena praksa u Ministarstvu za evropske integracije
Foto: Srna | Studentima prava omogućena praksa u Ministarstvu za evropske integracije

BANJALUKA - Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić i dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Željko Mirjanić potpisali su sporazum o saradnji dvije institucije, koji predviđa različite oblike naučne, nastavne i stručne saradnje.

Saradnja se ogleda u sprovođenju praktične nastave studenata u Ministarstvu, sprovođenju zajedničkih stručnih, naučnih i istraživačkih projekata, razmjeni iskustava, te ostvarenih rezultata, stručne literature i slično, saopšteno je iz Ministarstva za evropske integracije i međunarodnu saradnju.

Nakon potpisivanja sporazuma Klokić je za oko 50 studenata održao predavanje o temi "Trenutni položaj Republike Srpske u procesu evropskih integracija, sistem koordinacije i način izvještavanja prema EU".

Klokić je naglasio da se raduje budućoj praksi studenata u Ministarstvu za evropske integracije i međunarodnu saradnju, te da očekuje da će određeni broj studenata koji pokažu najveći interes i angažman po završetku studija zasnovati i radni odnos u organima uprave Republike Srpske, navodi se u saopštenju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije