Obrazovanje

Studentski simpozijum u čast važnog jubileja

Studentski simpozijum u čast važnog jubileja
Foto: N.N. | Studentski simpozijum u čast važnog jubileja

BANJALUKA - Studentski simpozijum "100 godina od smrti kralja Petra I Karađorđevića", u organizaciji Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, biće održan u četvrtak, 20. maja, sa svečanom ceremonijom otvaranja u amfiteatru Filozofskog fakulteta. Studentski simpozijum je u organizaciji studenata završne godine studijskog programa Istorija Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci.

"Simpozijum je značajan iz nekoliko razloga: Filozofski fakultet u Banjaluci je prvi u regionu koji obilježava važan jubilej, značajan je jer je u organizaciji studenata Filozofskog fakulteta i jer okuplja zavidan broj studenata iz regiona", izjavila je Zorana Praštalo, jedan od organizatora.

Učesnici simpozijuma su studenti sa više univerziteta iz Republike Srpske i Republike Srbije. Na svečanoj ceremoniji otvaranja će govoriti prof. dr Srđan Dušanić, dekan Filozofskog fakulteta, prof. dr Borivoje Milošević, organizator skupa Danilo Bosnić, konzul žeran Generalnog konzulata Republike Srbije Vesna Marinković, a program će upotpuniti i nastup Policijskog orkestra Republike Srpske, kao i nastup studenata Filozofskog fakulteta i Akademije umjetnosti u Banjaluci.

Drugi dan je rezervisan za izlaganje radova, gdje će učesnici predstaviti svoje teme pred publikom, a zatim će se obaviti i svečano potpisivanje ugovora o međusobnoj saradnji nekoliko fakulteta. Treći dan ovog simpozijuma predviđen je za fakultativne posjete institucijama i kulturnim centrima, kao i za druženje učesnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije