Obrazovanje

Studentu generacije Ekonomskog fakulteta u Brčkom 5.000 KM

Studentu generacije Ekonomskog fakulteta u Brčkom 5.000 KM
Foto: vlada.bdcentral.net | Studentu generacije Ekonomskog fakulteta u Brčkom 5.000 KM

BRČKO - Šef Odjeljenja za obrazovanje u Vladi distrikta Senad Osmanović uručio je novčanu nagradu od 5.000 KM studentu generacije akademske 2019/2020. godine Ekonomskog fakulteta u Brčkom Amini Ribić.

Osmanović je istakao da Odjeljenje za obrazovanje tradicionalno nagrađuje najbolje učenike i studente, te da je to prizanje za njihov uspjeh.

"Nadamo se da će Amina ovdje i da ostane kako bi trudom i zalaganjem dala poseban doprinos u napretku ove lokalne zajednice", rekao je Osmanović novinarima.

Osmanović je podsjetio da Odjeljenje za obrazovanje svake godine stipendira oko 400 studenata tokom prvog ciklusa, te da snosi troškove stanovavanja studenata u studentskim domova širom BiH.

On očekuje da će Vlada distrikta na prvom narednom zasjedanju usvojiti konačnu rang listu studenata stipendista za ovu godinu, te da će naći rješenje i za one studente koji su aplicirali, a nisu na listi.

"Za sada je iznad crte 150 studenata drugih i starijih godina, dok se na spisku ispod crte nalazi 91 student", pojasnio je Osmanović.

Student generacije Amina Ribić zahvalila se na uručenoj nagradi i naglasila da je ovo dokaz da Brčko cijeni studente kao što je ona, te da u tom gradu namjerava da ostane. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije