Obrazovanje

Talić na konferenciji "Dualno obrazovanje, znanje za budućnost" u Beogradu

Talić na konferenciji "Dualno obrazovanje, znanje za budućnost" u Beogradu
Foto: N.N. | Talić na konferenciji "Dualno obrazovanje, znanje za budućnost" u Beogradu

BEOGRAD - Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić, na poziv domaćina, učestvovao je danas na konferenciji o dualnom obrazovanju u Beogradu, koje se održava u organizaciji Privredne komore Srbije, Ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije, a pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

"U današnjem vremenu promjene se veoma brzo dešavaju na tržištu rada, te se obrazovanje nalazi pod pritiskom velike količine informacija zbog čega je važno da se obrazovni sistem prilagodi tim okolnostima. Uvođenje nacionalnog modela dualnog i preduzetničkog obrazovanja je od izuzetnog značaja, jer ukoliko želimo da se razvijamo u dobrom pravcu, važno je da imamo dobro planiranje i dobre projekcije za potrebe tržišta rada", rekao je Talić.

Konferenciji  su prisustvovali predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar prosvjete Srbije Mladen Šarčević, Marko Čadež, predsjednik Privredne komore Srbije, Ursula Renold, šef Odjeljenja za istraživanje obrazovnih sistema pri Federalnom institutu za tehnologiju u Cirihu, te brojni predstavnici akademske i privredne zajednice Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije