Obrazovanje

Telegroup i ETF Banjaluka u zajedničkom projektu Tech Hub

Telegroup i ETF Banjaluka u zajedničkom projektu Tech Hub
Foto: N.N. | Telegroup i ETF Banjaluka u zajedničkom projektu Tech Hub

Šesnaest najperspektivnijih studenata sa Elektrotehničkog fakulteta u Banjaluci su tokom proteklih šest mjeseci obavljali stručnu praksu u kompaniji TeleGroup Banjaluka, kao dio prve generacije programa – TeleGroup Tech Hub. U petak, 21. septembra, na ETF-u su im dodjeljene diplome.

Polaznicima programa je omogućeno da svoje ideje i znanja stečena na fakultetu primjene neposrednim učešćem na komercijalnim međunarodnim projektima pod mentorstvom vrsnih stručnjaka i inženjera kompanije TeleGroup u oblasti razvoja softvera, informacione bezbjednosti i telekomunikacija, imajući priliku da iskuse koliko je za uspjeh važno biti dio dobrog tima.

TeleGroup je tehnološka kompanija specijalizovana za razvoj softverskih proizvoda, dizajn i implementaciju poslovnih IT rješenja i infrastrukturni inženjering. Od osnivanja 1992. godine, TeleGroup je izrastao u sistem koji obuhvata niz tehnoloških kompanija koje danas uspješno posluju na širem tržištu Evrope i Bliskog istoka.  Kompanija trenutno broji preko 300 zaposlenih, od kojih je 100 zaposleno u Banjaluci.

Zahvaljujući razumevanju poslovnih procesa, što je fundamentalni element u procesu digitalne transformacije poslovanja, TeleGroup je u mogućnosti da korisnicima iz različitih industrija pruži optimalna rešenja za povezivanje, digitalizaciju, automatizaciju i zaštitu svih segmenata poslovanja.

Transformacija biznisa i njena konvergencija sa digitalnim danas je uzidgnuta na nivo imperativa i predstavlja važan korak u životnom ciklusu svake kompanije. U tom procesu, od fundamentalnog je značaja imati pouzdanog partnera koji razume poslovne procese, integraciju biznisa i informacionih tehnologija.

Stručni tim softverskih i sistem inženjera kompanije TeleGroup poseduje preko 600 stručnih sertifikata iz različitih tehnoloških oblasti i pruža usluge tehničke podrške po modelu 24/7, obezbeđujući krajnjim korisnicima efikasno rešavanje izazova i kontinuitet poslovnih procesa.

Kompaniji koja se na ovaj način razvija i djeluje van granica matičnog tržišta, izuzetno je važno da ulaže u mlade kadrove i približi im dinamičnu IT industriju. Naši studenti su jedan od najvrijednijih resursa i na ovaj način TeleGroup želi da ih angažuje na svojim brojnim projektima i istovremeno ih zadrži na domaćem tržištu.

Jovica Kesić, rukovodilac sektora za razvoj softvera u kompaniji TeleGroup, vodio je studente ETF-a kroz praktičan proces savladavanja upotrebe najsavremenije tehnologije u proizvodnji softvera, čiji su rezultat aplikacije koje već sad imaju svoju određenu komercijalnu vrijednost.

Prilikom otvaranja prvog TeleGroup Tech Hub programa, Aleksandar Antunović, regionalni direktor operacija kompanije TeleGroup, istakao je da je Tech Hub „igralište” za one koji žele da se bave modernim tehnologijama. Program je pokrenut sa ciljem da IT industrija bude još atraktivnija mladim ljudima, kao i da istovremeno tehnološke kompanije uče i prikupljaju inovativne ideje od mladih ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Najčitanije