Obrazovanje

Traže da se ispitaju žalbe na rad profesora Kecmana

Traže da se ispitaju žalbe na rad profesora Kecmana
Foto: Ilustracija | Traže da se ispitaju žalbe na rad profesora Kecmana

BANJALUKA - Studentski parlament Univerziteta u Banjaluci i Unija studenata Republike Srpske pozvali su nadležne organe da što prije ispitaju žalbe studenata na rad profesora Akademije umjetnosti Luke Kecmana.

"Ukoliko postoje elementi krivice, stav studenata je da takav čovjek ne samo da ne treba da se nalazi na čelu Univerziteta, već i da nadležne institucije trebaju adekvatno da reaguju. S druge strane, ukoliko je sve navedeno netačno, takođe očekujemo reakciju nadležnih", saopšteno je iz Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjaluci i Unije studenata Republike Srpske.

Potpisnici saopštenja traže što bržu reakciju Univerziteta, Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo i Prosvjetne inspekcije.

U saopštenju se navodi da novonastala situacija ozbiljno šteti ugledu Univerziteta, i to u periodu kad se ulaže ogroman napor po pitanju reakreditacije, izmjene upisne politike i privlačenja studenata na ovaj univerzitet, kao i reforme visokog obrazovanja i donošenja novog zakona o visokom obrazovanju.

"Pozivamo studente da se u slučaju bilo kakvih problema na fakultetu oba javna univerziteta, obrate Studentskom parlamentu Univerziteta u Banjaluci, Studentskom parlamentu Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Uniji studenata Srpske, kao tijelima koji zastupaju njihove interese", poručili su iz Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjaluci i Unije studenata Republike.

"Euroblic" danas piše danas da studenti Akademije tvrde da je Kecman načinio brojne propuste u radu, među kojima su falsifikovanje potpisa, lažno predstavljanje, izvodenje nastave, ispitivanje i ocjenjivanje studenata umjesto drugih profesora, dok je Kecman odbacio optužbe, ističući da su one stare i sa ciljem njegove diskreditacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije