Obrazovanje

Trebinjac najbolji na osnovnim studijama mašinstva u Beogradu

Trebinjac najbolji na osnovnim studijama mašinstva u Beogradu
Foto: Milan Janković (treći slijeva) na svečanoj akademiji | Trebinjac najbolji na osnovnim studijama mašinstva u Beogradu

TREBINJE, BEOGRAD - Trebinjac Milan Janković najbolji je student osnovnih studija Mašinskog fakulteta u Beogradu u akademskoj 2018/2019. godini.

Njemu je na svečanoj akademiji, koja se godinama odvija pod naslovom "Izvrsnost sada i u svemu" na Mašinskom fakutetu Beograd, uručeno priznanje najuspješnijem, zajedno sa studentom generacije i najboljim studentom master studija.

Janković planira nastaviti master studije Modul za motorna vozila, jer ga je ljubav prema automobilima i opredijelila da upiše mašinstvo.

"Biti najbolji student je veliko zadovoljstvo. U osnovnoj i srednjoj školi bio sam vukovac, ali je nekako promaklo da budem đak generacije, a sada sam na Mašinskom fakultetu dobio priliku da budem najbolji među najboljima", kaže Janković za "Nezavisne".

Njemu je prošle godine u Srpskoj akademiji nauka i umjetnosti uručena nagrada Fonda "Sekula Zečević", osnovanog 1977. godine za učenike ili studente iz Hercegovine koji su se istakli posbnim uspjesima u školovanju.

Priznanja najuspješnijima, studentu generacije i najboljim studentima na osnovnim i master studijama Mašinskog fakulteta u Beogradu, uručena su na svečanoj akademiji kojom je ova viskoškolska ustanova obilježila i dva značajna datuma u svojoj istoriji - 71 godinu od osnivanja i 146 godina od uvođenja nastave o mašinama u obrazovni sistem Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije