Obrazovanje

Trebinje: Besplatni časovi za buduće studente

Trebinje: Besplatni časovi za buduće studente
Foto: N.N. | Trebinje: Besplatni časovi za buduće studente

TREBINJE - Grad Trebinje organizovaće pripremnu nastavu za prijemne ispite upisa na fakultet, koja će biti obezbijeđena svim trebinjskim maturantima, ali i onima koji su ranije završili srednju školu, a od naredne školske godine nastavljaju fakultetsko obrazovanje.

Profesore za rad sa svršenim srednjoškolcima obezbjeđuje grad Trebinje, a nastavu će besplatno moći da pohađaju svi oni koji se budu prijavili lično, u prijemnoj kancelariji na protokolu Gradske uprave, gdje predaju popunjeni prijavni obrazac, ili preko mejla, gdje se obrazac može naći na sajtu Gradske uprave.

"Mi smo i prošle godine, zbog kovid situacije, koja je bila u začetku, u želji da pomognemo našim budućim studentima, ali i njihovim roditeljima, pomagali plaćanjem prijemnih testova, a ove smo godine napravili malo istraživanje s učenicima, roditeljima i profesorima, pa smo došli do zaključka da je najbolje da im pomognemo omogućavanjem pripremne nastave, koja je veliki, a na prvi pogled nevidljivi trošak, koji ćemo u potpunosti mi snositi", kaže Slađana Skočajić, načelnica  Odjeljenja za kulturu, porodicu, sport i obrazovanje grada Trebinja.

Kaže da su imali u vidu i činjenicu da su mnogi svršeni srednjoškolci, najviše zbog virusa korona, ali i drugih okolnosti, napravili pauzu između srednjoškolskog i fakultetskog obrazovanja, pa su i oni pozvani da se prijave za ovakav vid nastave.

Ako epidemiološka situacija to bude dozvoljavala da se mogu okupljati maturanti i svršeni srednjoškolci u zatvorenim prostorima, Gradska uprava će organizovati nastavu direktno, u malim grupama od oko pet učenika, a ako to ne budu mogli uraditi nastava će se odvijati online.

"Dok učenici u ovim teškim uslovima završe srednju školu ostaje vrlo malo vremena za pripreme i mi smo toga i te kako svjesni, pa smo već raspisali javni poziv, kako bi, dok se ne okonča nastava maturantima, sve već bilo spremno za dodatnu nastavu za prijemne ispite, jer im želimo barem na ovaj način olakšati", dodaje Skočajićeva.

Javni poziv je otvoren 15 dana od dana objavljivanja, 22. aprila, a već je danas stiglo desetak prijava zainteresovanih učenika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije