Obrazovanje

Teško do veće distance u odjeljenjima sa 30 đaka

Teško do veće distance u odjeljenjima sa 30 đaka
Foto: N.N. | Trebinje: Teško do veće distance u odjeljenjima sa 30 đaka

TREBINJE - U trebinjskim osnovnim školama je sve spremno za početak nove školske godine uz poštovanje svih preporučenih mjera, a gradska uprava će se potruditi da mališanima ne nedostaje ništa, čak ni onima iz socijalno ugroženih kategorija.

Ovo je rezimirano na sastanku načelnika Odjeljenja za kulturu, porodicu, sport i obrazovanje Grada Trebinja Slađane Skočajić sa direktorima sve tri osnovne škole.

„Škole su obezbijedile dovoljan broj higijenskih i dezinfekcionih sredstava, učenici i nastavnici će nositi maske prema republičkim propisima i svi krećemo na nastavu od 45 minuta, bez podjela na grupe“, kazao je Milorad Nadaždin, direktor Osnovne škole „Sveti Vasilije Ostroški“.

On dodaje da, nažalost, učionice nisu dovoljno prostrane da bi se u odjeljenjima koja mahom broje po tridesetak učenika napravila malo veća distanca između klupa, ali će se nastavnici truditi da se poštuju sve druge propisane mjere.

Na sastanku su direktorima uručeni i pokloni Gradske uprave koja je prvačićima obezbijedila posebne poklone i maske, a svim ostalim učenicima sveske, ali to neće biti i jedina pomoć.

„Školama sigurno neće nedostajati dezinfekcionog materijala, pa će mjere biti pojačane u svakom smislu, a, pored poklona za sve osnovce i posebno naše prvačiće, mi smo djeci iz socijalno ugroženih porodica, a prema spiskovima koje smo dobili iz osnovnih škola, obezbijedili besplatne komplete udžbenika i po pet svesaka za svako dijete“, kazala je Skočajić.

Napominjući da Grad Trebinje već nekoliko godina provodi 54 projekta iz domena pomoći porodici i djeci, ona je kazala da se za pomoć u Gradsku upravu više javljaju porodice koje su u socijalnim potrebama i sa samohranim roditeljima, nego li iz višečlanih porodica.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije