Obrazovanje

Trebinjski gimnazijalci najbolji fizičari u regiji

Trebinjski gimnazijalci najbolji fizičari u regiji
Foto: N.N. | Trebinjski gimnazijalci najbolji fizičari u regiji

TREBINJE - Učenici Gimnazije "Jovan Dučić" u Trebinju su na regionalnom takmičenju iz fizike osvojili četiri prva mjesta za sva četiri razreda, a u matematici prvo mjesto za četvrte razrede.

U kategoriji prvih razreda iz fizike najbolji je bio učenik Spasoje Kukurić, kod drugih razreda je prvoplasirani bio Ognjen Vujović, Ivana Radovanović je najbolja kod trećih razreda, a kod maturanata je prvo mjesto zauzeo Luka Sušić, dok je prvak iz matematike u konkurenciji četvrtih razreda Aleksa Turnić.

Profesori četiri mlada fizičara Maksim Mičeta i Nenad Grković odranije su poznati kao nastavni kadar iz Trebinja čiji đaci ni na jednom takmičenju ne ostaju bez nagrada.

Profesor Nenad Grković, čiji su učenici Ivana i Ognjen, naglasio je da su ovi rezultati samo potvrdili kvalitet i znanje učenika Gimnazije.

"Možda sam ipak malo iznenađen rezultatima s obzirom na pandemiju zbog koje se nastava odvija u specifičnim uslovima, pa je pomalo specifična i situacija u kojoj je trebalo pripremati učenike, ali kada profesor Mičeta i ja vidimo talenat ovih mladih ljudi nije nam teško ni da se dodatno angažujemo na njihovom znanju", kazao je profesor Grković.

Njegov učenik Radoš Radovanović osvojio je krajem prošle godine prvo mjesto na 8. Međunarodnoj konferenciji o nastavi fizike u Aleksincu, a nagrađen je za konstrukciju elektromagnetnog topa, dok je drugi njegov učenik, Nikola Radanović, takođe ostvario zapažen rezultat, kao i brojni mladi fizičari iz Gimnazije "Jovan Dučić" prije njih, što očigledno potvrđuje talenat mladih Trebinjaca i Trebinjki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije