Obrazovanje

Trivić: Stvaramo jednake uslove za sve đake

Trivić: Stvaramo jednake uslove za sve đake
Foto: Srna | Trivić: Stvaramo jednake uslove za sve đake

ČELINAC - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić istakla je da je cilj Ministarstva da ulaže u sve škole u Republici Srpskoj i da stvara jednake uslove za pohađanje nastave za svu djecu.

"Ove godine u fokusu investicija je sanacija i rekonstrukcija toaleta i mokrih čvorova, kako bi iste uslove imali i đaci iz velikih centralnih škola, ali i oni u područnim školama u ruralnim krajevima", rekla je Trivićeva novinarima u Staroj Dubravi kod Čelinca prilikom posjete Osnovnoj školi "Novak Pivašević".

Trivićeva je navela da je jedna od škola u koju je Ministarstvo ove godine ulagalo upravo OŠ "Novak Pivašević", koja ima 160 učenika u centralnoj i područnim školama.

"Prilikom današnje posjete ovoj školi uvjerili smo se da se ovdje provode sve mjere i preporuke Instituta za javno zdarvstvo kako bi se opasnost od infekcije virusom korona svela na minimum“+", naglasila je Trivićeva.

Prema njenim riječima, uprava ove škole, prosvjetni radnici, pomoćno osoblje, te učenici i roditelji ulažu maksimalne napore kako bi djeca redovno pohađala nastavu u izmijenjenim uslovima, te da za sada nema nikakvih problema.

"Naša obaveza je da i dalje pratimo stanje na terenu u cijeloj Republici i vodimo računa o striktnom poštovanju mjera zaštite", poručila je Trivićeva.

Direktor Osnovne škole "Novak Pivašević" Drago Railić rekao je da je nastava u ovoj školi počela u specifičnoj atmosferi, ali da sve funkcioniše u najboljem redu.

"Stvaramo dobre uslove za rad škole. Sanirali smo mokre čvorove i ispunili jedan od osnovnih uslova za siguran boravak djece u školi. Ostaje nam još sanacija svlačionica i toaleta koji su naslonjeni na fiskulturnu salu, ali to je projekat čijoj se realizaciji nadamo u nekom narednom periodu", rekao je Railić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije