Obrazovanje

Trivić: Svakodnevno širiti prosvjetiteljstvo i duhovnost

Trivić: Svakodnevno širiti prosvjetiteljstvo i duhovnost
Foto: Srna | Trivić: Svakodnevno širiti prosvjetiteljstvo i duhovnost

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je danas u Banjaluci da je neophodno da se svaki dan širi prosvjetiteljstvo i duhovnost čiji je začetnik Sveti Sava.

"Neophodno je da putem širenja znanja i svjetovnih i duhovnih vrijednosti u naše učenike utkati one vrijednosti čiji je Sveti Sava bio i začetnik", rekla je Trivićeva Srni, uoči proslave Dana i slave Osnovne škole "Sveti Sava" u banjalučkom naselju Lauš.

Prema njenim riječima, važno je napomenuti da, osim toga što se svake godine đaci stavljaju u prvi plan, njihov uspjeh ne bi bio takav da nema sjajnih učitelja, profesora i nastavnika.

"I iz tog razloga već od naredne godine ćemo na određen način, putem javnih poziva, nagraditi i najzaslužnije u prosvjeti", naglasila je Trivićeva. 

Proslavi je prisustvovao i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojićić, te brojne zvanice iz javnog, društvenog, kulturnog života grada i Srpske.

Srpska pravoslavna crkva proslavlja danas Svetog Savu, utemeljivača srpske crkve, države i školstva. Savindan se obilježava u svim školama u Srbiji i Republici Srpskoj kao školska slava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije