Obrazovanje

Pratite nas na Google news

Trivić: U školama njegovati uzajamno poštovanje

Trivić: U školama njegovati uzajamno poštovanje
Foto: Arhiva | Trivić: U školama njegovati uzajamno poštovanje
Srna

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Natalija Trivić uputila je čestitku osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj povodom završetka nastave u prvom polugodištu školske 2019/2020. godine, te pozvala učenike i nastavnike da u predstojećoj godini unapređuju odnose, njegujući lijepu riječ i uzajamno poštovanje i razumijevanje.

"Stvaranje stimulativnog i bezbjednog okruženja u školama doprinosi razvoju ključnih životnih kompetencija učenika, a partnerski odnos škole i porodice unapređenju kvaliteta rada vaspitno-obrazovnih ustanova", navela je Trivićeva u čestitki.

Cijeneći važnu ulogu prosvjetnih radnika, navela je ona, obezbijeđene su veće plate za sve zaposlene u obrazovanju od početka naredne godine, a da bi bilo odato posebno priznanje za posvećenost i prosvjetiteljsku ulogu učiteljima i nastavnicima prvi put u Srpskoj biće dodijeljena Svetosavska nagrada za postignute izuzetne rezultate u oblasti vaspitanja i obrazovanja.

Trivićeva je učenicima, rukovodstvu škola, te nastavnom i vannastavnom osoblju poželjela da lijepo provedu dane raspusta, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Srpske.

"Sa završetkom prvog polugodišta već ste na pola puta od zacrtanih ciljeva, zadataka i izazova koje nosi ova školska godina. Vjerujem da ste zadovoljni pojedinačnim i zajedničkim uspjehom, te da će dani odmora biti prilika za sumiranje ostvarenih rezultata i postavljanje novih ciljeva", naglasila je Trivićeva i poželjela srećne božićne i novogodišnje praznike.

Nastava u drugom polugodištu za sve učenike počeće 20. januara, navodi se u saopštenju.

Za učenike osnovnih škola nastava u drugom polugodištu završava najkasnije 19. juna, a za učenike završnog razreda najkasnije 5. juna.

Nastava u drugom polugodištu za učenike srednjih škola završava 10. juna, a za učenike završnih razreda 13. maja.

Za učenike umjetničkih škola nastava u drugom polugodištu završava 3. juna, a za učenike završnih razreda 20. maja.

U toku školske godine učenici imaju zimski, proljećni i ljetni raspust.

Proljećni raspust traje od 13. do 17. aprila. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije