Obrazovanje

Trivić: U školama njegovati uzajamno poštovanje

Trivić: U školama njegovati uzajamno poštovanje
Foto: Arhiva | Trivić: U školama njegovati uzajamno poštovanje

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Natalija Trivić uputila je čestitku osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj povodom završetka nastave u prvom polugodištu školske 2019/2020. godine, te pozvala učenike i nastavnike da u predstojećoj godini unapređuju odnose, njegujući lijepu riječ i uzajamno poštovanje i razumijevanje.

"Stvaranje stimulativnog i bezbjednog okruženja u školama doprinosi razvoju ključnih životnih kompetencija učenika, a partnerski odnos škole i porodice unapređenju kvaliteta rada vaspitno-obrazovnih ustanova", navela je Trivićeva u čestitki.

Cijeneći važnu ulogu prosvjetnih radnika, navela je ona, obezbijeđene su veće plate za sve zaposlene u obrazovanju od početka naredne godine, a da bi bilo odato posebno priznanje za posvećenost i prosvjetiteljsku ulogu učiteljima i nastavnicima prvi put u Srpskoj biće dodijeljena Svetosavska nagrada za postignute izuzetne rezultate u oblasti vaspitanja i obrazovanja.

Trivićeva je učenicima, rukovodstvu škola, te nastavnom i vannastavnom osoblju poželjela da lijepo provedu dane raspusta, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Srpske.

"Sa završetkom prvog polugodišta već ste na pola puta od zacrtanih ciljeva, zadataka i izazova koje nosi ova školska godina. Vjerujem da ste zadovoljni pojedinačnim i zajedničkim uspjehom, te da će dani odmora biti prilika za sumiranje ostvarenih rezultata i postavljanje novih ciljeva", naglasila je Trivićeva i poželjela srećne božićne i novogodišnje praznike.

Nastava u drugom polugodištu za sve učenike počeće 20. januara, navodi se u saopštenju.

Za učenike osnovnih škola nastava u drugom polugodištu završava najkasnije 19. juna, a za učenike završnog razreda najkasnije 5. juna.

Nastava u drugom polugodištu za učenike srednjih škola završava 10. juna, a za učenike završnih razreda 13. maja.

Za učenike umjetničkih škola nastava u drugom polugodištu završava 3. juna, a za učenike završnih razreda 20. maja.

U toku školske godine učenici imaju zimski, proljećni i ljetni raspust.

Proljećni raspust traje od 13. do 17. aprila. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije