Obrazovanje

Pratite nas na Google news

Trivić: Za jedan predmet dovoljni udžbenik i sveska

Trivić: Za jedan predmet dovoljni udžbenik i sveska
Foto: Srna | Trivić: Za jedan predmet dovoljni udžbenik i sveska
Srna

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić ocijenila je da su za jedan predmet dovoljni udžbenik i sveska, a da će ostalo biti dostupno učenicima u digitalizovanoj formi.

Trivićeva je, komentarišući težinu školske tobre, rekla da je činjenica da ima više udžbenika nego što bi trebalo, te da je Ministarstvo ušlo u analizu potrebih udžbenika za odgovarajuće predmete u osnovnim školama.

Ona je navela da je Ministarstvo već započelo digitalizaciju udžbenika iz geografije čija će upotreba biti analizirana do kraja godine.

Trivićeva je dodala da je Zavod za udžbenike i nastavna sredstva već odredio desetak udžbenika koji će od naredne godine biti digitalizovani.

"Moramo naučiti učenike kako da uče i time ćemo se rukovoditi prilikom obuka za nastavnike", naglasila je Trivićeva.

Trivićeva je, odgovarajući na novinarsko pitanje, rekla da su svi u Ministarstvu dostavili premijeru na uvid svoje diplome.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije