Obrazovanje

Trivićeva čestitala Svjetski dan učitelja

Trivićeva čestitala Svjetski dan učitelja
Foto: Ilustracija | Trivićeva čestitala Svjetski dan učitelja

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić čestitala je Svjetski dan učitelja svim učiteljima, nastavnicima i profesorima u osnovnim i srednjim školama u Srpskoj i zahvalila za trud i požrtvovanost koje ulažu u svom prosvjetiteljskom radu.

Trivićeva je poručila da izuzetno cijeni entuzijazam i nadahnuće koje prenose na brojne generacije učenika, a oni, uz njihovu pomoć, savladavaju ne samo školske, nego i važne životne lekcije.

"Usmjeravajući ih na putu izvršavanja redovnih školskih obaveza i zadataka, nerijetko označite i njihov životni put i uspjeh", ocijenila je Trivićeva.

Ona je naglasila da će Ministarstvo prosvjete i kulture i ubuduće pružati podršku prosvjetnim radnicima koji savjesnim obavljanjem svoga posla grade temelje za uspješnu budućnost Republike Srpske.

"Pozivam vas da ostanete istrajni u revnosnom podučavanju mladih i da vodite brigu o njihovom bezbjednom i bezbrižnom odrastanju kroz školu", dodala je Trivićeva.

Ona je podsjetila da časnost, humanost i odgovornost sa kojom vaspitavaju mlade generacije daje učiteljskom pozivu posebno mjesto u društvu, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulutre Republike Srpske.

Svjetski dan učitelja obilježava se 5. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije