Obrazovanje

Trivićeva maturantima: Budućnost zavisi od vaših ideja i znanja

Trivićeva maturantima: Budućnost zavisi od vaših ideja i znanja
Foto: Ilustracija | Trivićeva maturantima: Budućnost zavisi od vaših ideja i znanja

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić istakla je da su najveće bogatstvo društva mladi i talentovani ljudi koji su shvatili koliko je velika moć znanja.

U obraćanju najboljim maturantima Republike Srpske i Srbije, njih više od 600, među kojima je i 99 učenika generacije iz Srpske, a koje Fondacija za obrazovanje i kulturu Njegovog kraljevskog visočanstva prestolonasljednika Aleksandra Karađorđevića već godinama tradicionalno nagrađuje, Trivićeva je čestitala na postignutom uspjehu sa željom da im "ostvareni rezultati u dosadašnjem školovanju budu motivacija za cjeloživotno učenje".

Ministar prosvjete i kulture Srpske naglasila je da razvoj privrede u 21. vijeku pokazuje da kvalitetno obrazovanje treba da bude prioritet i osnova dugoročnog i održivog razvoja.

"Budućnost zavisi od vaših ideja i znanja i neka vam to uvijek bude motivacija da budućnost posmatrate s optimizmom. U narednim godinama znanje će vas učiniti značajnim nosiocima razvoja Republike Srpske i Srbije. Zato je važno da nastavite svoje školovanje i da maksimalno ulažete svoje vrijeme i energiju u formalno, neformalno i informalno obrazovanje jer ćete na taj način sebi stvoriti preduslove za kvalitetan život, a Republici Srpskoj i Srbiji omogućiti društveno-ekonomski razvoj", poručila je Trivićeva.

Ona je najboljim maturantima poželjela uspješan nastavak školovanja, te profesionalni i lični uspjeh, ističući da su oni najbolji ambasadori Republike Srpske i Srbije.

Trivićeva je zahvalila prestolonasljednicima princu Aleksandru i princezi Katarini Karađorđević na prilici da se obrati najboljim učenicima srednjih škola iz Republike Srpske i Srbije.

Ove godine tradicionalni prijem nije održan u Belom dvoru zbog epidemiološke situacije izazvane virusom korona, ali će biti snimljen film u kojem će se najboljim učenicima srednjih škola predstaviti obraćanje prestolonasljednika princa Aleksandra Karađorđevića i resornih ministarstava Republike Srpske i Srbije.

Prestolonasljednik Aleksandar svake godine tradicionalno nagrađuje više od 600 najboljih srednjoškolaca iz Srbije i Republike Srpske. Svaka srednja škola u Srbiji i Republici Srpskoj bira najboljeg maturanta, kojem Fondacija za obrazovanje i kulturu prestolonasljednika Aleksandra dodjeljuje plaketu i prigodan poklon u znak priznanja za njihove izuzetne rezultate postignute u srednjoj školi.

Ceremonija obraćanja organizovana je u virtuelnom prostoru, a plakete i pokloni poslati su učenicima na adrese njihovih škola koje će im uručiti predstavnici njihovih obrazovnih ustanova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije