Obrazovanje

Pratite nas na Google news

U Derventi više prvačića nego lani

U Derventi više prvačića nego lani
Foto: Srna | U Derventi više prvačića nego lani
Srna

DERVENTA - Načelnik opštine Derventa Milorad Simić izjavio je danas da je u osnovne škole na području ove lokalne zajednice upisano 250 prvačića, što je za 25 više nego lani.

On je dodao da je opština Derventa i ove godine obezbijedila školski pribor i torbe za sve prvačiće na području ove lokalne zajednice.

Simić je danas prisustvovao prijemu prvačića u Osnovnoj školi (OŠ) "Nikola Tesla" gdje je uručio poklone za 132 đaka-prvaka.

On je dodao da je u ovoj školi upisano 27 đaka više nego u prošloj godini ili cijelo jedno odjeljenje.

Simić je čestitao prvačićima prvi dan škole, a đacima viših razreda i nastavnicima početak nove školske godine.

Direktor OŠ "Nikola Tesla" Ljubiša Đurić rekao je da su prvačići u ovoj školi podijeljeni u pet odjeljenja.

"Naša škola broji ukupno 890 učenika u centralnoj školi i oko 80 u područnim školama. Imamo i Muzičku školu sa oko 120 učenika, što je sve zajedno više od 1.000 đaka", naveo je Đurić.

On je dodao da je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske obezbijedilo udžbenike, a lokalna zajednica torbe i školski pribor.

"Radimo u dvije smjene jer nam uslovi ne dozvoljavaju samo jednu. Imamo i produženi boravak koji radi od 7.00 do 17.00 časova i u kojem boravi oko 170 učenika", rekao je Đurić. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije