Obrazovanje

U Laktašima uskoro područno odjeljenje Muzičke škole "Vlado Milošević"

U Laktašima uskoro područno odjeljenje Muzičke škole "Vlado Milošević"
Foto: Ilustracija | U Laktašima uskoro područno odjeljenje Muzičke škole "Vlado Milošević"

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske usvojila je inicijativu za osnivanje područnog odjeljenja u Laktašima banjalučke Muzičke škole "Vlado Milošević", te zadužila Ministarstvo prosvjete i kulture da da saglasnost za početak njegovog rada.

 

Muzička škola "Vlado Milošević" Banjaluka poslala je dopis Ministarstvu u kojem je dostavila inicijativu za osnivanje i početak rada područnog odjeljenja na teritoriji Laktaša, potvrđeno je Srni iz resornog ministarstva.

Iz Ministarstva navode da je uz inicijativu je dostavljen i Elaborat o opravdanosti osnivanja ovog odjeljenja.

"U inicijativi se navodi da Muzičku školu u Banjaluci pohađa 35 učenika iz Laktaša, te da bi u školskoj 2018/2019. godini, prema procjeni, nastavu u područnom odjeljenju pohađalo oko 80 učenika od prvog do šestog razreda, sa pripremnim razredom", navode iz Ministarstva.

Iz Ministarstva su naveli da bi se otvaranjem ovog područnog odjeljenja stvorili uslovi za upis većeg broja učenika, te da bi područno odjeljenje počelo sa radom u prostorijama Javne ustanove Centar za kulturu i obrazovanje u Laktašima, a opština bi finansirala dio troškova rada navedenog područnog odjeljenja.

Iz ministarstva ističu da je ova inicijativa proistekla iz zahtjeva roditelja čija djeca pohađaju Muzičku školu u Banjaluci, a koja svakodnevno putuju do škole oko 45 minuta.

"Postoji određeni broj roditelja koji nisu u situaciji da obezbijede prevoz djece do škole", naveli su iz ministarstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije