Obrazovanje

U Trebinju završena Zimska škola fizike

U Trebinju završena Zimska škola fizike
Foto: Vesna Duka | U Trebinju završena Zimska škola fizike

TREBINJE - U Trebinju je u danas završena petodnevna Zimska škola fizike koju su, po četvrti put, organizovali Društvo fizičara istočne Hercegovine i Republički pedagoški zavod u saradnji sa Gimnazijom "Jovan Dučić" gdje se škola odvijala.

Škola koja tradicionalno okuplja učenike svih srednjih škola iz Republike Srpske, ali i goste iz Srbije, od ove godine je okupila i učenike iz osnovnih škola koji žele da prošire svoje znanje iz fizike.

Profesor fizike i član Društva fizičara istočne Hercegovine Dobroslav Slijepčević kaže da su se potrudili da talentovanim učenicima obezbijede sve neophodno za dodatno sticanje znanja.

"Ovogodišnja Zimska škola je najuspješnije organizovana do sada, a okupila je oko 70 učenika, dok su za realizaciju škole bila zadužena tri profesora iz Trebinja, dva iz Bijeljine i po jedan iz Aleksinca i Niša. Bavili smo se fizikom iz svakog mogućeg aspekta: teorijskog, računskog, eksperimentalnog, a učenici su bili u prilici da vide neke vježbe koje nisu u mogućnosti da vide u svojim školama i da nešto novo nauče. Misija četvrte Zimske škole fizike je u potpunosti ispunjena", naveo je Slijepčević.

I sami učenici su Zimsku školu fizike ocijenili najvišim ocjenama, zbog čega su izrazili želju da dođu i iduće godine i da je preporuče svojim vršnjacima.

"Proširio sam znanje iz fizike na viši nivo. Bilo mi je zanimljivo, veliko iskustvo i stekao sam nove prijatelje", kaže Dragan Milanović, učenik iz Osnovne škole "Meša Selimović2 iz Janje, a sličan stav je iznio i Trebinjac Vuk Janković, učenik Osnovne škole "Vuk Karadžić" iz Trebinja.

Organizaciju četvrte Zimske škole fizike pomogli su Grad Trebinje, "Svislajon" Trebinje, Fakultet za proizvodnju i menadžment Trebinje i Gimnazija "Jovan Dučić" Trebinje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije