Obrazovanje

U kojim školama u RS đaci nisu sjeli u klupe

U kojim školama u RS đaci nisu sjeli u klupe
Foto: N.N. | U kojim školama u RS đaci nisu sjeli u klupe

BANJALUKA - Nastava na daljinu od danas je organizovana u svim osnovnim i srednjim školama u Trebinju te u pet osnovnih i jednoj srednjoj školi u drugim gradovima RS.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete i kulture RS za "Nezavisne", u Trebinju nastava na daljinu se izvodi u Osnovnoj školi (OŠ) "Jovan Jovanović Zmaj", OŠ "Vuk Karadžić", OŠ "Sveti Vasilije Ostroški", Gimnaziji "Jovan Dučić", Centru srednjih škola, Tehničkoj školi i Muzičkoj školi "Trebinje". Osim njih, ovaj vid nastave imaju i učenici OŠ "Gornja Slatina" Šamac, OŠ "Sveti Sava" Kakmuž, područno odjeljnje Karanovac, OŠ "19. april" Derventa, područno odjeljenje Miškovci, kao i Opštoj gimnaziji Katoličkog školskog centra u Banjaluci.

"U slučaju poboljšanja epidemiološke situacije osnovne i srednje škole mogu ponovo poslati zahtjev i nastaviti s izvođenjem vaspitno-obrazovnog rada u školskim učionicama. Sve škole koje izvode nastavu na daljinu koriste sredstava elektronske komunikacije u skladu s njihovim mogućnostima i praksama", kazali su iz Ministarstva. Ističu da učenici osnovnih škola nastavne časove mogu pratiti i putem programa Radio-televizije Republike Srpske.

Natalija Trivić, ministarka prosvjete i kulture RS, istakla je da su sve škole koje su prošle sedmice organizovale nastavu na daljinu to završile s uspjehom, te da je u petak, 20. novembra, završena i dezinfekcija prostorija u školama čije su prostorije korištene kao biračka mjesta na proteklim lokalnim izborima.

"U sedmici poslije održanih lokalnih izbora sve škole su uspješno organizovale nastavu na daljinu koristeći dostupna sredstva za elektronsku kominikaciju i uz emitovane školske časove na programu RTRS", rekla je Trivićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije